Foxpost csomagautomata szállítási díj 990 Ft, ingyenes szállítás 17.990 Ft felett.     Szállítási információk

WTN B12-vitamin komplex csepp 'Új összetétel fitomátrix nélkül' 20 ml

A felszívódás hatékonyságának növelése érdekében a B12-vitamin most már nyelv alá cseppenthető folyadék formában is elérhető.


Minőségét megőrzi
2024.06.22.
Várh. szállítás
2024.07.22
Életmód
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes, paleo, vegán
OGYÉI szám
24159/2020
Készlethiány
4 880 Ft
Egységár: 244 Ft/ml
Az alábbi terméket ajánljuk még neked
Részletek

A B12-vitamint minden esetben célszerű foláttal együtt pótolni, mert együtt részt vesznek a vérképzésben (vörösvértest képzésben), illetve a B12 hiánya úgynevezett relatív folsav hiányhoz vezethet, ezért a termék aktív B9- vitamint is tartalmaz glükozamin-folát só formában. 

 

Ajánlott mennyiség: Napi 6 csepp. A jobb felszívódás érdekében a folyadékot cseppentsd a nyelved alá és tartsd ott kb. 30 másodpercig.


A B12- vitamin felszívódása és hasznosulása a szervezetben egy nagyon komplex folyamat eredménye. Számos tényező együttállása kell a leghatékonyabb vitaminpótláshoz úgy, mint a megfelelő erősségű gyomorsav, hasnyálmirigy enzimek, egészséges bélrendszer, megfelelően érzékeny receptorok és kalcium jelenléte, hogy csak néhányat említsünk. Ahhoz azonban, hogy valódi vitaminpótlásról beszélhessünk, a megfelelő mennyiség bevitele sem elhanyagolható tényező.

B12 vitamin szerepe a szervezetben:

 • Megfelelő koncentrációs képesség,
 • Erős immunrendszer
 • Optimális energiaszint
 • Idegrendszer megfelelő működése, hangulati egyensúly megteremtése
 • Normál stressztűrő képesség 
 • Minőségileg kielégítő alvási képesség
 • Megfelelő izomerő
 • Étrendi tápanyagok felszívódása

Így a felsorolt jellemzők zavaránál érdemes lehet pótlása. 

Hiánya vérszegénységet, alvásproblémákat, idegrendszeri zavarokat, termékenységi problémákat, csontanyagcsere zavarokat okozhat.

Vannak olyan gyógyszerek, amelyek csökkenthetik a szervezetünk B12 vitamin szintjét: ilyen például a metformin vagy egyes gyomorsavcsökkentő szerek.

Miben teljesen előremutató a WTN terméke?

A vitaminok jelentős része (a B12, más nevén a kobalamin is) instabil szerkezetű, így például a megváltozott hőmérséklet, fény, hosszabb tárolási idő, oxigén, nedvesség hatására lebomlanak, így nem tudják ellátni a feladatukat. Annak érdekében, hogy a gyártók a vitaminokat ellenállóbbá tegyék a külső hatásokkal szemben, stabilizáló anyagokat használnak. Számos márkánál, a B12-vitamin esetében, ezt a szerepet a ciano funkciócsoport tölti be, így a legtöbb termékben a B12-vel, ciano-kobalamin formában találkozhatunk.

Fontos tudni, hogy a ciano-kobalamin B12 -vitamin forma lebontása nagy energiaigényű folyamat, amely során káros anyagcsere termékek szabadulhatnak fel. A ciano csoport toxikus lehet a szervezet számára, amelynek hatástalanítása leterhelheti a szervezet antioxidáns rendszerét. Ezzel szemben a hidroxi-, adenozil-, és metilkobalamin formák nagyon jól hasznosíthatóak a szervezet által.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért van mégis ciano-kobalamin a legtöbb termékben? A válasz egyszerű: az ára miatt. A két említett aktív forma ára több, mint tízszerese a ciano csoporttal stabilizált B12 formának, ezért nem sokan alkalmazzák.

Az új WTN B12-vitamin komplex csepp

Az új WTN B12-vitamin komplex csepp az adenozil-, és metil-kobalamin elegyét tartalmazza. Ez utóbbi formák esetében nincs szükség bonyolult átalakító folyamatokra és azonnal hasznosulnak a szervezetben.

A metil-kobalamin elsősorban foláttal együtt vesz részt a vérképzésben (a vörösvértest képzésben) - és a korai agyfejlődésében.Ezek alapján elmondható, hogy a B12-vitamint minden esetben célszerű foláttal együtt pótolni, mert a B12 hiánya úgynevezett relatív folsav hiányhoz vezethet*.

Miért a csepp és nem kapszula?

Előfordul, hogy a gyomor nem termel - vagy csak kis mennyiségben - intrinsic faktort, így a B12-vitamin a bélrendszeren keresztül nem tud felszívódni, még akkor sem, ha a gyártók a legjobb formákat alkalmazzák. Ilyen esetekben a cseppentő hatékonyabb megoldás lehet, mint a kapszula formában tápcsatornába juttatott vitamin készítmény. A B12-vitamin nyelv alá cseppentve azonnal hasznosulhat, így a bélrendszert elkerülve fejti ki a hatását.

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.


Összetevők: organikus glicerin, tisztított víz, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin, 6(S)-L-metiltetrahidrofolát, inozitol-hexanikotinát.

Aktív komponens:

6 cseppben

(1 adag)

NRV %*

B12-vitamin (adenozil-kobalamin és metil-kobalamin)

1500 mcg

60.000%

B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

200 mcg

100%

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.


Adatok
Gyártó
WiseTree Naturals
Kiszerelés
20 ml
Tömeg
72 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Hasonló termékek