Kedves Vásárlóink! Szabadságon vagyunk július 01-ig (péntekig), a beérkezett rendeléseket 07.04-én (hétfőn) kezdjük feldolgozni, csomagfeladásunk is ezen a napon lesz újra. Köszönjük türelmeteket és megértéseteket! Ígérjük feltöltődve, újult erővel jövünk vissza hozzátok! :) Szép napokat kívánunk! :)   Szállítási információk

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

Folsav vs Folát, melyiket válasszuk?

2019.06.13 06:29
Folsav vs Folát, melyiket válasszuk?

A folsavat nagyon gyakran tévesen magzatvédő vitaminként emlegetik. A velőcső záródás esélyének csökkentése miatt a várandós kismamák étrendjét szokták kiegészíteni folsav tartalmú étrendkiegészítővel. Nemcsak a velőcsőzáródási rendellenességgel, de az alacsony születési súllyal, idő előtti születéssel és a növekedésbeli visszamaradottsággal is összefüggésbe hozható, ezért is tartalmazza minden terhesvitamin.

Vajon Te tudod hasznosítani a folsavat?

 

Valójában nem a folsav, ami a baba egészséges fejlődését szolgálja, hanem a B9-vitamin, vagyis a folát. A legtöbb készítmény azonban a folsavat tartalmazza, ami olcsó, szintetikus forma. 

Több kárt tesz azonban annál, hogy feleslegesen költünk vitaminra, ugyanis a legfőbb probléma, hogy hazánkban a lakosság több mint 50%-a nem tudja a folsavat aktív vitaminná, vagyis foláttá alakítani, amire valójában szüksége lenne és a szintetikus folsav felhalmozódik szervezetünkben. Immunrendszerünk „idegen behatolóként” vagyis testidegen anyagként azonosítja és próbál tőle megszabadulni, ezért megemeli olyan gyulladást jelző markerek szintjét a vérben mint a homocisztein. A magas homocisztein-szint azonban károsítja az erek falát, ezzel elősegítve az érelmeszesedés folyamatát, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

A folsav helyett, inkább olyan készítményt keress, amiben a B9 természetes formában van benne. Ehhez ilyen neveket kell keresnünk az étrend-kiegészítő vagy krém címkéjén:

  • L-5-metiltetrahidrofolát,
  • L-metilfolát-kálcium,
  • vagy 5-MTHF

A WTN termékek gyártója a folátot, azaz a B9-vitamint krém formába helyezte! Fontos koncepció volt a krém megalkotásánál, hogy ne csak a folátpóltást célozza, hanem az egészséges homocisztein kialakítását is. A többi vitaminnak (pl. B12, B6-vitaminnak) és egyéb tápanyagnak is rendelkezésre kell állnia, hogy szervezetünk optimálisan működjön.

A krémben található kolin, inozitol és az alfa liponsav, májvédő, májtámogató tulajdonságokkal is rendelkezik. A glutation pedig plusz antioxidáns forrást jelent a szervezetnek.

A glutation regenerációjáról a C-vitamin gondoskodik, ezért a krém homoktövis kivonattal is bővül.

A krém komponensei tehát nem véletlenül kerültek össze, minden egyes hatóanyag fontos szerepet tölt be. A folátkrém nemcsak terhesvitamin vagy magzatvédő vitamin annál sokkal több.

WTN Folát krém 100 ml

 

Kiegészítésként ajánljuk hozzá B-vitamin komplex szedését is, de csomagban is elérhető.

WTN B-vitamin komplex 60 db

Csomagban olcsóbb: WTN B-vitamin komplex + krém