RECEPTEK
Rozmaringos-citromos csirke
Egy igazán különleges, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető tepsis csirke receptet ajánlunk. Köret sem kell hozzá, a sült répával és a sült hagymával önmagában is isteni, esetleg friss salátával kiegészítheted ;)
Hozzávalók:
1 db csirke (kb 1,5 kg), só, bors, édes pirospaprika, 3-4 bio citrom, 12 db mogyoróhagyma vagy 4 db lilahagyma, 600 g kis csokor sárgarépa, kakukkfű, 2 szál rozmaring, 4 evőkanál olívaolaj vagy kókuszvaj, 100 ml zöldséglé vagy víz, 100 ml fehérbor
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a csirkét és vágjuk nyolc részre, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele egy mélyebb tepsibe.
Előkészítjük a zöldségeket. A hagymát megpucoljuk, és a citromokkal együtt kisebb darabokra vágjuk. A sárgarépákat hámozás után hosszában félbevágjuk.
Tepsibe tesszük a zöldségeket is, szintén sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük friss kakukkfűvel és rozmaringgal.
Meglocsoljuk olívaolajjal vagy olvasztott kókuszvajjal és alaposan átforgatjuk a húsokat és a zöldségeket is, hogy mindent bevonjon az olaj és a fűszerek keveréke.
Végül hozzáadjuk a zöldséglevet vagy vizet, felöntjük egy kevés fehér borral és lefedve, előmelegített sütőben 190 fokon kb. 1 óráig sütjük.
Jó étvágyat! :)