OMEGA-3 TARTALMÚ KÉSZÍTMÉNYEK
A leggyakoribb ún. civilizációs betegségek többségét a szervezetben kialakult magas gyulladásszint (CRP) okozza, amely ráadásul az öregedési folyamatokat is felgyorsítja. Agyunk szárazanyagtartalmának 60%-a zsír és ennek legnagyobb része omega-3 és omega-6 1:1 arányban. Sajnos ez az arány étkezési szokásainkkal radikálisan megváltozott, eltolódott az omega-6 javára (1:20!), amely igen kedvezőtlen, ezért érdemes étrendkiegészítővel javítanunk az arányon.
Az EPA és DHA omega-3 zsírsavak azonban nemcsak agyunknak fontosak, hatásuk az egész szervezet számára előnyös. Csökkentik a gyulladásokat, mozgósítják az immunrendszert. Védik az ereket, segítenek az érelmeszesedés és magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében, jótékony hatással vannak az idegrendszer működésére.