Foxpost csomagautomata szállítási díj akár 990 Ft, ingyenes szállítás 17.990 Ft felett.     Szállítási információk

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

Az agyadtól függ mennyire vagy boldog, NE STRESSZELJ

2019.02.21 12:28
Az agyadtól függ mennyire vagy  boldog, NE STRESSZELJ

A pozitív gondolkodás tanulható, fejleszthető és a kezdetben nem könnyű. Ha rendelkezel azzal a belső meggyőződéssel, hogy a pozitív gondolkodás a jó közérzet egyik fontos alapja, akkor a legelső, legfontosabb akadályt már sikeresen legyőzted.

A legtöbb embernek azonban ez nehézséget okoz, mivel éli megszokott "mókuskerék" életét, meghatározott időbeosztással, viselkedésmóddal. Ahogyan ezen a berögzült napi rutinon is nehéz változtatni, úgy a gondolatainkat is nehéz más pályára állítani.

Hogyan kezdj neki? Fokozatosan! Segítségül íme 5 pont, melyet tovább bővíthetsz :)

 

 

1. Igyekezz negatív gondolataidat pozitívra cserélni

 

Na jó, könnyű ezt mondani...de mégis hogyan? Próbáld más szemszögből nézni a dolgokat. Nekem pl. a "lehetne ennél rosszabb is" megállapítás mindig bejön. Törekedj apró sikerekre és szabj időhatárokat (ma délig pozitívan gondolkodom), aztán növeld fokozatosan tovább. A sok kicsi sikert követik majd nagyobbak is, és egyszer csak azt veszed észre, hogy eltelt egy hét és jól érzed magad! Mert a nap is mindig kisüt a felhők közül :)

 

 

2. Gondolj boldog pillanataidra

 

Használd ki, hogy az emlékek idővel megszépülnek, és csak ezekre gondolj vissza. Fantáziánkkal hegyeket mozgathatunk meg, új világot varázsolhatunk "belső szemünk" elé. Idézd fel az emlékek minden apró részletét és érezd át újra ezeket az eseményeket. Szánj magadra időt, fordul befelé :)

 

 

3. Készíts egy listát, amiért hálás vagy az életedben. Esetleg írj naplót!

 

Akár naponta vezetheted naplódat, hogy leírhasd milyen apróság okozott örömöt, töltötte el szívedet melegséggel, aztán ha egy hét után újra előveszed, rájössz mennyi boldogság van az életedben.

 

 

4. Nevess tiszta szívből

 

Egy valódi csodarecept, amelyet mindenkinek kötelezően fel kellene írni, mert a léleknek szárnyakat ad. Testi hatásként megvizsgálva: edzi az izmokat, a légzést, a szívünket és ereinket. Ennek következtében sok gyógyító hormon (endorfin) szabadul fel és ettől boldogabbnak érzed magad. Orvosilag is bizonyított, hogy agyunk reagál az arcmozgásokra.

 

 

5. Ne holnap kezdd el, hanem most azonnal

 

A legtöbb ember halogatja a teendőit, arra vár, hogy ölébe hulljon a szerencse vagy valaki más megoldja helyette feladatait. Ne várj, tedd meg az első lépést és változtass azonnal. Csak úgy lehetsz sikeres, ha éjjel-nappal a saját céljaid érdekében teszel. Aki él, annak az életnek megfelelően, életrevalóan kell gondolkodnia! Kezdj el élni még ma!

https://www.vitalife24.hu/stressz-enervaltsag