Foxpost csomagautomata szállítási díj 990 Ft, ingyenes szállítás 17.990 Ft felett.     Szállítási információk

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150 g
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150 g
3 495 Ft

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150 g

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150 g
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150 g
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150 g
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150 g

Szabadalommal védett, fermentált prebiotikus rost, indiai guarbabból. Kizárólagos tápláléka a bélflóra hasznos bélbaktériumainak, szabályozza az emésztést, kiegyensúlyozza az étvágyat és megszünteti a bosszantó és sokszor fájdalmas puffadást és gázosodást, az olyan esetekben is, mint az IBS vagy SIBO.


Minőségét megőrzi
2026.09.30.
Várh. szállítás
2024.03.05
Életmód
gluténmentes, cukormentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes
Készleten
3 495 Ft
Egységár: 23 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
Részletek

Az érzékeny emésztőrendszer kevés rostfajtát tud tolerálni. A gyomor- és bélbarát rost azonban egy speciális galaktomannán alapú prebiotikus PHGG rost, ami nagyon lassan fermentálódik.

Ha a fermentálódás gyorsan történik meg (mint inulinnál és más vízben oldódó rostnál), akkor az eredmény kényelmetlen puffadás és feszülés. A gyomor- és bélbarát rost nem okoz gázképződést, puffadást és a diszkomfort érzést, ezért a legérzékenyebb bélrendszer számára is jól tolerálható.

A gyomor- és bélbarát rost rendelkezik a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával. Kifejezetten ajánlott gyomor és funkcionális emésztőrendszeri panaszoknál, puffadások, felfúvódások, IBS vagy SIBO esetén.

Ha a beleink egészségéről van szó, fontos tényező a vízben oldódó rostok mennyisége, melynek a gyomor- és bélbarát rost egy teljesen új generációja.

A prebiotikum gyarapítja a mikrobiom hasznos bélbaktériumait, többek között növeli a Bifidobaktériumok és a Lactobacillusok mennyiségét. Szabályozza az emésztést, a bél nedvességtartalmát és elektrolit egyensúlyát.  

Az egészségesebb bélflóra hatással van a bél-agy és a bél-immunrendszer kapcsolatra, ami a kiegyensúlyozottabb emésztés mellett, jobb immunválaszokhoz és mentális egészséghez is kapcsolódik.


Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1  teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva.

Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát.

A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát, sőt egyedülállóan javítja az élelmiszerek minőségét, meghosszabbítja a magas keményítőtartalmú élelmiszerek tárolási idejét, amilyen a kenyér, javítja a gabonák feldolgozhatóságát, a legtöbb italnak testes, érett ízt ad, stabilizálja a száraz és a folyékony ételhelyettesítők kolloidjait, lágyítja a joghurt savanykás ízét és javítja a textúráját, stabilizálja a turmixok habképződését, javítja a szemcsék oldhatóságát levesekben és öntetekben, javítja a pékáruk minőségét.

A termék 3 éves kortól alkalmazható

A terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.

Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.


Ma már bizonyított, hogy a bél és az agy, illetve a bél és az immunrendszer kommunikálnak egymással. Ezért, ha azt gondolod, hogy egy krónikus puffadás vagy bélgyulladás csak emésztőrendszeri panasz, nagyon tévedsz.

A bélflóra egyensúlya adja az immunsejtek 70%-át, ezért azok, akik krónikus emésztőrendszeri panaszokkal küzdenek gyakran találkoznak helytelen immunválaszokkal, pl. autoimmun betegségekkel is.

És mivel a belek mikroorganizmusai az aggyal is kommunikálnak, egy bélrendszeri panasz vagy betegség agyi ködösödéssel, hangulatingadozásokkal vagy depresszióval is párosulhat.

Persze mivel a kommunikáció két irányú a krónikus stressz szintén kivált emésztőrendszeri panaszt, gondoljunk csak példaként a szorongás okozta gyomorégésre, vagy arra, hogy stressz alatt mennyire felerősödik például egy IBS tünet.

A bél és az agy, illetve a bél és az immunrendszer szoros kommunikációs kapcsolatának megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy emésztőrendszeri, immunrendszeri vagy pszichológiai panaszaink felett vissza tudjuk szerezni az irányítást!

Az egészséges emésztés egyik kulcsfontosságú eleme, hogy mennyi időt tölt az élelmiszer a belekben. Ezt hívjuk tranzitidőnek.

A gyomorbarát rost támogatja az optimális tranzitidőt, segít, hogy az élelmiszer ne túl gyorsan és ne túl lassan menjen keresztül a beleken. Ezért szabályzó rostnak is hívják, amivel enyhíti mind a székrekedést, mind a hasmenést. Hashajtókkal élőknél a hashajtók mennyiségének csökkentésére is alkalmas, és ez már 4 hét alatt, akár 50%-ot is elérhet.

A prebiotikus rostfogyasztás javítja a glikémiás válaszokat, a vérzsír profilokat, így ajánlott cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, elhízottaknak és metabolikus szindróma esetén. Segít szabályozni az étvágyat, csökkenti az éhséget, és teltségérzetet biztosít.

Az ételek glikémiás indexének csökkentésével segít kontrollálni a vércukorszintet és csökkenteni a szérum koleszterinszintet. A vízben oldható rost kifejezetten segít a hasi zsír csökkentésében, melynek kialakulásában a fő bűnös a szénhidrát, a stressz, a bélflóra egyensúlyának elvesztése, az ingadozó vércukorszint és az alacsony rostfogyasztás.

Tudtad?

FODMAP DIÉTA AZ ÉRZÉKENY BÉLRENDSZERÉRT

A diéta a gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A magas FODMAP-tartalmú ételek és összetevők (glutén, tej, cukor) növelik a vízvisszatartást, a gázképződést és a hasi puffadást azoknál, akik funkcionális emésztőrendszeri betegségben és irritábilis bél szindrómában szenvednek.

Míg az alacsony FODMAP élelmiszerek bizonyítottan csökkentik a tüneteket. A gyomor- és bélbarát rost szabadalommal védett galaktomannán típusú rost, ami Low-FODMAP certifikált prebiotikum.

A magyar lakosság rostfogyasztása messze elmarad az elvárttól, pedig a rostban gazdag étrendnek megelőző hatása van számos betegségre, pl.: diverticulosis, vastagbél rák és gyomorrák prevenció, 2-es típusú cukorbetegség, metabolikus szindróma és szív-érrendszeri betegségek.

Az alacsony rostfogyasztás következménye az egyre gyakoribbá váló emésztőrendszeri panaszok, például puffadás, görcsök és szabálytalan bélmozgás.  

6 ok a vegán gyomor- és bélbarát rost mellett!

  1. Kifejezetten ajánlott érzékeny bélszindróma, IBS és SIBO esetén
  2. Szabályzó rost szélsőséges emésztési panaszoknál, mint hasmenés és székrekedés
  3. Csökkenti a gáztermelődést, görcsöket és puffadást
  4. Táplálja és támogatja az egészséges bélflórát
  5. Csökkenti a testsúlyt, különösen a hasi zsírszövetet és az étvágyat
  6. Kiegészíti a cukorbetegek, inzulinrezisztensek diétáját

 


    A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék gyermekek elől, gondosan elzárva tartandó!

    Felhívás: Az étrendkiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. 


    Adatok
    Gyártó
    Natur Tanya
    Kiszerelés
    150 g
    Tömeg
    160 g/db
    Vélemények
    Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)