Foxpost csomagautomata szállítási díj akár 990 Ft, ingyenes szállítás 17.990 Ft felett.     Szállítási információk

Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához
Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához
6 116 Ft 
5 390 Ft
12

Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához

Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához
Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához
Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához
Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához
Natur Tanya® Flórabiotikum 30 db - Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához

Szabadalommal védett, fermentált prebiotikum a gyomor-bélrendszer egészségéhez, a bélmikrobiom egyensúlyához.

A gyomorsav-stabil élőflóra és a fermentált guárbab rost különösen ajánlott antibiotikum-kezelés alatt vagy után, tengerentúli utazásokhoz, puffadások, IBS, IBD és akut vagy krónikus hasmenések esetén, már 3 éves kortól.

 


Minőségét megőrzi
2025.10.31.
Várh. szállítás
2024.06.19
Életmód
gluténmentes, cukormentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes
Készleten
6 116 Ft 
5 390 Ft
Egységár: 180 Ft/db
Kezdete: 2024.05.01   A készlet erejéig!
Kedvezmény 12
Megtakarítás 726 Ft
Részletek

Bélmikrobiom egyensúly

Egyensúlyban lévő bélmikrobiomunk 85%-ban hasznos bélbaktériumoknak, 15%-ban patogén mikroorganizmusoknak ad otthont. Ez az ökoszosztéma teljes egészségünk alapja, hatással van szervrendszereink, szerveink és sejtjeink működésére.

A bélmikrobiom kommunikál az agyunkkal, immunrendszerünkkel, idegrendszerünkkel, sejtjeinkben található mitokondriumokkal. Befolyásolja hormonháztartásunk egyensúlyát, az alvás-ébrenlét ciklus egészségét és az anyagcserét, méghozzá számos útvonalon keresztül. 

Bélbaktériumaink irányítanak

Ma már tudjuk, hogy mentális egészégünk, gondolkodásuk és viselkedésünk, védelmi vonalunk, de még testsúlyunk is a bélmikrobiom ökoszisztémájának kezében van.

Az is bizonyított, hogy a bélmikrobiom egyensúlyvesztése olyan metabolikus betegségek kiváltó oka, mint inzulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség, zsírmáj vagy a magas vérnyomás.

A bélmikrobióta diverzitása óriási hatással van az egészségünkre, mivel összetétele olyan funkciókat lát el, melyeket a szervezetünk nem tud. Számos különböző tényező lehet negatív hatással a mikrobióta sokszínűségére és összetételére, pl. a rossz táplálkozás, betegség, életkor, gyógyszerek (pl. antibiotikumok)…

A flórabiotikum több mint 100 klinikai vizsgálatban elemzett élő gomba probiotikumot (S. boulardii) és több 100 publikált tanulmányban szereplő fermentált guarbab prebiotikumot tartalmaz a bélmikrobiom egyensúlyának helyreállításához, amit rossz étkezési szokások, stressz, antibiotikum használat vagy műtét billent ki egyensúlyából.


Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is bevehető.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Összetevők: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.

 


 

9 OK AMIKOR SEGÍT A FLÓRABIOTIKUM

1. ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT VAGY UTÁN

A flórabiotikum kifejezetten antibiotikum mellett ajánlott probiotikumot és prebiotikumot tartalmaz, az antibiotikum rezisztencia veszélye nélkül.

2. C. DIFFICILE FERTŐZÉS

Az antibiotikum használat leggyakoribb problémája a Clostridium difficile kórokozó túlszaporodása, ami visszatérő fertőzéseket okoz.  

3. PATOGÉN BAKTÉRIUMOK

A flórabiotikum csapdába ejti a kórokozókat, gátolja a káros toxinok termelését és alacsonyabb bél pH értéket eredményez, ami ideális környezetet teremt a jótékony baktériumok szaporodásához.

4. HELICOBACTER PYLORI FERTŐZÉS

A H. pylori rezisztens az antibiotikumokra. A S. boulardii sejtkárosodással megegyező morfológiai változásokat indukál a H. pylori sejtekben.

5. PATOGÉN GOMBÁK, CANDIDA

Az S. boulardii a patogén gombákkal szemben (Candida) gombaölő vegyületeket (kaprinsavat, kaprilsavat, hexánsavat) választ ki, ami gátolja a gombafonalak kialakulását.

6. TENGERENTÚLI UTAZÁSOK

Az utazási hasmenések 80%-át az enterotoxikus Esherichia coli baktérium okozza. A legjobb megoldás, ha utazásaink alkalmával a flórabiotikumot is a bőröndbe csomagoljuk!

7. AKUT VAGY KRÓNIKUS HASMENÉSEK

A hasmenés jelzés, hogy a bélmikrobiom diverzitásában egyensúlyzavar áll fenn. A flórabiotikum minden típusú, akut és krónikus hasmenés esetén is bizonyítottan segítség.

8. PUFFADÁSOK, IBS 

A flórabiotikum enyhíti a puffadásokat és az IBS tüneteit, melyet egy tünethármas (puffadás, hasi fájdalom és béltranzitban létrejövő zavarok) jellemez.

9. IBD, Gyulladásos Bélbetegségek

A flórabiotikum csökkenti a vastagbél áteresztőképességét és összetevői visszaszorítják azokat a patogén baktériumokat, akik a kellemetlen tünetek és gyulladáskeltő citokinek termelői.

A FLÓRABIOTIKUM összetevői:

 • Saccharomyces cerevisiae var. boulardii

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba. 

Nem tartalmaz rezisztens gént, a bakteriális probiotikumokkal szemben, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni. 

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii 10-szer nagyobb méretű, mint a patogén baktériumok és ragadós a felszíne, ami magához tapasztja a kórokozókat (pl. E. coli, Salmonella), melyeket emésztéssel ürítünk. 

A kórokozó gombák (pl. Candida) ellen is fellép, méghozzá gombaölő vegyületek kibocsátásával (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav), ami akadályozza szaporodásukat. Bizonyos patogéneket a toxin receptorhelyeinek blokkolásával, a patogén toxin „csali” receptoraként, vagy a patogén toxin közvetlen elpusztításával gátol. Mindezzel a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii nagymértékben hozzájárul a bélmikrobiom egészségéhez és egyensúlyához. 

 • Fermentált guárbab prebiotikum

A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat (mely a gyomor- és bélbarát rosttermék önálló összetevője) kizárólagos táplálék a vastagbél baktériumainak, melyek tovább fermentálják a prebiotikus rostot rövid láncú zsírsavakká, más néven a POSZTbiotikumokká, melyeknek számos jótékony hatása van a belekre és az immunrendszerre. 

A fermentált guarbab alacsony Dalton molekulatömegű lassan fermentálódó prebiotikum. Fiziológia hatásairól több 100 tanulmányt publikáltak, rendelkezik a Monash Egyetem alacsony FODMAP tanúsítványával, és bizonyítottan alkalmas funkcionális emésztőrendszeri panaszok (FGID), irritábilis bél szindróma (IBS) vagy SIBO tüneteinek enyhítésére is.

Antibiotikum-rezisztencia

Antibiotikum-rezisztencia az, amikor a kórokozó baktériumok nem reagálnak az antibiotikumra. Az antibiotikum rezisztencia évről-évre nő, és ha például az A. baumannii antibiotikum-rezisztencia továbbra is olyan gyorsan emelkedik, mint az előző években, az komoly veszélyt is jelenthet az emberiségre. 

Egy antibiotikum nem tesz különbséget jó és rossz baktériumok között, mindegyiket elpusztítja. Azok a jó baktériumok, amik nem esnek áldozatul az antibiotikumoknak, rezisztensek az antibiotikumra, vagyis antibiotikum rezisztencia géneket hordoznak, melyet képesek átadni kórokozó baktériumoknak. Antibiotikum mellé lehetőleg ne bakteriális probiotikumokat válasszunk.

Fontos, hogy a S. boulardii egy gomba probiotikum, ami nem tartalmaz rezisztens gént, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni. 

 

Antibiotikumok és bélflóra

Az antibiotikum fogyasztásnak egy rövid távú következménye bélmikrobiom egyensúlyvesztése, ugyanakkor az antibiotikus kezelés után akár még 6 hónnappal is megfigyelhetők a bélmikrobióta zavarai.

Az antibiotikumokkal összefüggő hosszútávú következmények

 • C. difficile fertőzés 
 • Kiújuló hasmenések
 • Antibiotikum-rezisztencia fokozott kockázata
 • Szövődmények, mint pl. colitis (a vastagbél gyulladása)

 

Hasmenés

A hasmenés nem csak antibiotikum okozta következmény lehet. A bélmikrobiom egyensúlyát felboríthatja gyakori hasmenést okozva más kórokozó baktériumok vagy vírusok fertőzése is, melyek csökkentik a tápanyagok feldolgozását, de növelik a bél vízmennyiségét.

Okozhatja károsodott nyálkahártya, áteresztő bélszindróma és kórokozók toxinjai is. A FLÓRABIOTIKUM minden esetben bizonyítottan segítség.

Ha a hasmenést nem kezeljük, az a normál mikrobióta további egyensúlyvesztését eredményezheti, egyre több toxinnal, gyulladással és egyéb szövődménnyel.

 

Minél színesebben táplálkozunk, annál sokszínűbb a bélflóránk is. Ajándékozzuk meg mikrobiom-barát étrenddel a bélflóra mikroorganimusait, melyek a hosszú élettartam és az élethosszig tartó teljes egészség zálogai. Minél változatosabb a bélflóra összetétele, annál egészségesebb az immunrendszer, az idegrendszer, az agyi funkciók, a hangulat, az anyagcsere, a cukorszabályozás és a többi.

A FLÓRABIOTIKUM – visszaszorítja a bélmikrobiomban a rossz baktériumokat és támogatja a jó baktériumok telepítését, valamint a változások hosszútávú fenntartását.

 

 


  A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék gyermekek elől, gondosan elzárva tartandó!

  Felhívás: Az étrendkiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. 


  Adatok
  Gyártó
  Natur Tanya
  Kiszerelés
  30 db
  Tömeg
  140 g/db
  Vélemények
  Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
  Kiegészítő termékek