Napfényvitamin HistaminBalance Plus problémaspecifikus Probiotikum 60 db

Készleten
Raktárkészlet:
Napfényvitamin HistaminBalance Plus Probiotokum hisztamin érzékenyeknek prebiotikus rosttal 60 db
Napfényvitamin HistaminBalance Probiotikum hisztamin érzékenyeknek
Napfényvitamin HistaminBalance Plus Probiotokum hisztamin érzékenyeknek prebiotikus rosttal 60 db
Napfényvitamin HistaminBalance Probiotikum hisztamin érzékenyeknek
Minőségét megőrzi
2022.07.22.
6 899 Ft
Egységár: 115 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 69 Ft

A HistaminBalance Plus kifejezetten olyan jótékony baktériumokat tartalmaz, melyek nem rendelkeznek hisztamin termelő tulajdonsággal, ráadásul elősegítik a szervezet hisztaminjának lebontását és ezáltal egy egészségesebb hisztamin egyensúly létrejöttét is.

A termék szimbiotikum, mert a probiotikumok mellett a jótékony baktérium törzsek szaporodásához és eredményesebb megtapadásához, valamint a bélfal kolonizációjához elengedhetetlen prebiotikus rostot is tartalmaz.

  • gyomorsavnak ellenálló cellulóz kapszulában
  • 23 milliárd jótékony baktérium kapszulánként
  • Felhasznált jótékony törzsek: Bifidobacterium longum subsp. infantis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum

Adagolás: Napi 1 kapszula szedése ajánlott. A probiotikumot reggel étkezés előtt min. 0,5 órával vagy este étkezés után 1-1,5 órával célszerű bevenni bő folyadékkal.

 

Részletek

A hisztamin érzékenység egyre több embert érint Magyarországon is. Abban az esetben beszélhetünk hisztamin intoleranciáról, ha a szervezet a szokásostól eltérő módon reagál a hisztamin szint növekedésére, túlérzékenységi reakció alakul ki, allergiaszerű tünetek jelentkezhetnek. Legtöbbször a stressz, magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztása vagy a hisztamin lebontásáért felelős DAO (diamino-oxidáz) enzim működését gátló élelmiszer komponensek, gyógyszerek indítják el a negatív folyamatot.

Hisztamin intoleranciában nem mindegy, hogy milyen jótékony baktériumtörzzsel igyekszünk bélflóránkat táplálni, a legtöbb gyártó ugyanis olyan termékeket kínál, amelyek hisztamin-, illetve tiramin termelő tulajdonságuknál fogva fokozhatják a szervezet hisztamin szintjét és jelentősen ronthatják az erre érzékenyek életminőségét.

Hisztamin intoleranciáról

A hisztamin érzékenységnek változatos tünetei lehetnek, széles skálán mozgó kellemetlenségek sorozata, melyek külsőleg és belsőleg is megmutatkozhatnak.

  • Bőrön jelentkező tünetek: arcbőr kipirulása, vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés
  • Légúti tünetek: tüsszögés, orrfolyás, fulladás, nehézlégzés, köhögés
  • Emésztőrendszeri panaszok: hasfájás, hasi görcsök, hasmenés, puffadás, hányinger, hányás
  • Szív- és érrendszert érintő problémák: heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, migrénes fejfájás, hőhullámok, fokozott izzadás

A tünetek kialakításában a hisztamin gyulladáskeltő hatása, a belek, erek falában és kis légutakban található simaizomzat hisztamin okozta összehúzódásai, görcsei vesznek részt, ez mellett az erek áteresztő képességének fokozásával elősegíti a szöveti ödémát is, így duzzanat jön létre. Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése, valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom folyamatos támogatása.

Mikrobiom támogatás meglévő hisztamin intolerancia esetén

A hisztamin érzékenyek étrendjének az egyik legsarkallatosabb pontja a bélflóra táplálása. Jól tudjuk, hogy számukra az egyébként értékes és tápláló fermentált élelmiszerek nem jöhetnek szóba, mivel az erjesztett, mikroorganizusok által feldolgozott élelmiszerek, italok magas hisztamin tartalommal rendelkezhetnek, amelyek fokozhatják az intoleranciából adódó tüneteket és súlyosbíthatják a rosszulléteket.

Mivel és hogyan tápláljuk, védjük és regeneráljuk a mikrobiomunkat, ha hisztamin intoleranciában szenvedünk?

  • Rostok fogyasztása: az egészséges emberek számára is ajánlott a napi 30-40 gramm rost elfogyasztása, ez hisztamin érzékenyeknél még nagyobb szerepet kap és az ajánlott mennyiség dupláját is elfogyaszthatják, hiszen az élelmiszer rostok biztosítják a jótékony törzsek szaporodását, fennmaradását, megújulását a bélrendszerben
  • Probiotikumok, szimbiotikumok (pre- és probiotikum tartalmú termékek) fogyasztása
  • Hisztamin diéta szerinti zöldség és gyümölcs fogyasztás (a bennük található természetes rosttartalom miatt)

Komoly gondban vannak a hisztamin érzékenyek, ha probiotikus kúrával szeretnék mikrobiomjuk egészségét támogatni

Jól tudjuk, hogy időnként valóban szükség van a mikrobiom faji sokféleségének növelésére, a jótékony törzsek táplálására, hiszen az őket károsító tényezők napi szinte hatnak ránk. A gyermekkorunkban kialakult bélflóra diverzitása idős korra akár 95%-al is csökkenhet a káros környezeti faktorok miatt.

Azt is tudjuk, hogy az egészséges mikrobiom közvetlenül képes pozitívan befolyásolni az idegrendszert, az immunrendszert, az emésztést és felszívódást, a hormonháztartást vagy éppen a vércukorszintünket, valamint gátolni a gyulladásokat, az ételtintolerancia és Lyukas bélből eredő károsodásokat és a túlérzékenységi reakciókat nevezzük egyszerűen allergiás tüneteknek őket és igen hatással van a szervezet hisztamin lebontására, hisztamin egyensúlyának fenntartására is. 

Miért állítjuk, hogy komoly gondban vannak a “hisztaminosok”? A magyar, de akár a nemzetközi piacról is elmondható, hogy 90%-ban olyan probiotikumokat kínálnak a gyártók, melyek leginkább hisztamin-, illetve tiramin termelő tulajdonságuknál fogva fokozhatják a szervezet hisztamin szintjét és jelentősen ronthatják a betegek életminőségét. Sok esetben sem az orvos sem a beteg nem ismeri fel a hirtelen fellépő rosszullétek valódi okát, amit a nem körültekintően kiválasztott probiotikumok is okozhatnak.

Hisztamin- és tiramin termelő baktériumok (azon probiotikumok, melyek az alábbi törzseket tartalmazzák kerülendők hisztamin intolerancia esetén)
  • Lactobacillus casei
  • Lactobacillus Bulgaricus
  • Streptococcus thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii
  • Lactobacillus helveticus

Hisztamin intolerancia, valamint tiramin érzékenység esetén is javasolt probiotikumok
  • Bifidobacterium infantis
  • Lactobacillus gasseri
  • Bifidobacterium breve
  • Bifidobacterium bifidum
  • Lactobacillus salivarius
  • Lactobacillus rhamnosus (GG) – Segítheti az hízósejtek stabilizálását és csökkentheti a hisztamin receptorok érzékenységét, miközben gyulladásgátló hatást fejt ki
  • Bifidobacterium longum – hisztamin degradáló probiotikum. Elősegítheti az étkezés utáni gyulladásos reakció csökkentését és megakadályozhatja vagy javíthatja a bél hiperpermeabilitását („szivárgó bél szindróma”)
  • Bifidobacterium lactis – Elősegítheti a hisztamin és a tiramin lebontását
  • Lactobacillus plantarum – Segítheti a biogén aminok lebontását

Egy hatékony alternatíva: HistaminBalance Plus szimbiotikum

A HistaminBalance Plus készítmény egy hiánypótló termék a magyar étrend-kiegészítő piacon is, hiszen kifejezetten olyan jótékony baktériumokat tartalmaz, melyek nem csupán nem rendelkeznek hisztamin termelő tulajdonsággal, de elősegíthetik a szervezet hisztaminjának lebontását, degradációját, azaz egy egészségesebb hisztamin egyensúly létrejöttét is.

  • A termékben található 5 féle törzs fogyasztása tiramin szint növekedéssel sem jár, így a hisztamin intoleranciával küzdők mellett a tiramin érzékenyek, migrénes fejfájással küzdők, valamint D-laktát érzékenységben szenvedők is fogyaszthatják.
  • A termék szimbiotikum, a bifidobaktériumok és laktobacillusok mellett kíméletes glükomannán rostanyagot is tartalmaz
  • Kapszulánként kimagasló 23 milliárdnyi jótékony baktérium
  • Az amerikai DuPont cég FloraFit® törzseit felhasználva került kifejlesztésre termékünk, mely elnevezés szabadalmaztatott, klinikailag tesztelt jótékony törzseket  jelöl és különlegességük, hogy 1 évig is megőrzik adott csíraszámukat szobahőmérsékleten
  • Dupla védelem a hatékonyságért annak érdekében, hogy a baktériumok valóban ott tudják kifejteni hatásukat, ahol szükség van rájuk: a felhasznált törzsek gyomorsaválló tulajdonsággal bírnak, ezen kívül a VEGAN gyomorsav-ellenálló kapszula is védelmet nyújt a baktériumoknak a gyomorban és patkóbélben található kedvezőtlen viszonyokkal szemben

 

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Adatok
Speciális Diéta, Étrend
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott cukortól mentes, paleo, vegán
Márka
Napfényvitamin
Termékek
probiotikum, immunerősítő
Termék típus
hisztamin érzékenyeknek
Kiszerelés
60 db
Tömeg
75 g/db
Vélemények

Átlagos értékelés:

5 (1 vélemény)
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)

Még nem írtál véleményt a termékről?

Kochné Szepesi Éva
Kochné Szepesi Éva
2020.04.24
 - 11:18
Nagyon jó a termék. Nekem biztosítja a komfortos életét. Köszönöm.
Paraméterek

Összetevők: Konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), Bifidobacterium longum subs. infantis (Bi-26), Bifidobacterium longum (Bl-05), Lactobacillus rhamnosus (GG), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum (Bb-06)

Aktív összetevők 1 kapszulában (CFU*)
Bifidobacterium longum subsp. infantis (Bi-26) 6 milliárd
Bifidobacterium longum (Bl-05) 6 milliárd
Lactobacillus rhamnosus (GG) 4 milliárd
Bifidobacterium lactis (Bl-04) 4 milliárd
Bifidobacterium bifidum (Bb-06) 3 milliárd

*CFU: az élő baktériumok mennyisége

A termék nem gyógyszer! Tudományos publikációk alapján összeállított, az életminőség javítását célzó jótékony baktériumtörzseket tartalmazó étrend-kiegészítő kifejezetten hisztamin érzékenységgel élők számára.