Foxpost csomagautomata szállítási díj 990 Ft, ingyenes szállítás 17.990 Ft felett.     Szállítási információk

Napfényvitamin ColonBalance Plus problémaspecifikus Probiotikum - Prebiotikus glükomannán rosttal (Szimbiotikum) 60 db

Napfényvitamin ColonBalance Plus problémaspecifikus Probiotikum - Prebiotikus glükomannán rosttal (Szimbiotikum) 60 db
Napfényvitamin ColonBalance Plus problémaspecifikus Probiotikum - Prebiotikus glükomannán rosttal (Szimbiotikum) 60 db

A ColonBalance Plus probiotikum egyedülálló módon olyan jótékony baktériumtörzseket tartalmaz igen magas csíraszámban, melyek igazoltan segíthetik az IBS-ben (irritábilis bél szindrómával) küzdők életminőségének javulását, illetve gátolhatják az Áteresztő bél folyamatot, ellensúlyozhatják az egyes emésztési zavarokat.


Minőségét megőrzi
2025.05.06.
Várh. szállítás
2024.07.22
Életmód
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott cukortól mentes, paleo, vegán
OGYÉI szám
21868/2019
Készlethiány
8 385 Ft
Egységár: 140 Ft/db
Részletek

A termék szimbiotikum, mert a probiotikumok mellett a jótékony baktérium törzsek szaporodásához és eredményesebb megtapadásához, valamint a bélfal kolonizációjához elengedhetetlen prebiotikus rostot is tartalmaz.

 • gyomorsavnak ellenálló cellulóz kapszulában
 • 26 milliárd élő probiotikus baktérium kapszulánként

Adagolás: Napi 1 kapszula szedése ajánlott. A probiotikumot reggel étkezés előtt 0,5 órával vagy este étkezés után 1-1,5 órával célszerű bevenni (a probiotikumok fogyasztása során fokozottan figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre).

A probiotikum fogyasztása bárki számára ajánlott, hiszen a jótékony törzsek számos pozitív élettani hatást biztosítanak egészséges felnőttek számára is. Rendszerint a probiotikumok jótékony törzsei az egészséges emberi bélflóra eredeti lakói, visszapótlásukkal segíthetjük a mikrobiom (bélflóra) egyensúlyának fenntartását.

 • Javítják az emésztési folyamatot
 • Emésztési problémák esetén hatékony kiegészítő 
 • Csökkenthetik az ételkomponensekkel szembeni érzékenységet és az ételallergiák kialakukásának esélyét (meglévő érzékenység esetén a tünetek gyakorisága, erőssége csökkenhet)
 • Támogatják az immunrendszer megfelelő működését
 • Gátolják a patogén törzsek megtelepedését a bélflórában
 • Számunkra kedvező hatású protektív nutrienseket: vitaminokat, zsírsavakat, gyulladáscsökkentő faktorokat és antioxidánsokat termelnek
 • A probiotikumban található jótékony törzsek segíthetik a káros, toxikus anyagok semlegesítését
 • Védik és táplálják a bélnyálkahártyát, ezáltal szabhatnak gátat a Lyukas bél szindróma kialakulásának (ez egy igen kártékony folyamat, hiszen a nyitott-sérült bélfalon keresztül ételtoxinok, emésztetlen vagy félig emésztett étel komponensek, fehérje töredékek, kórokozók léphetnek be a véráramba, ezek eljuthatnak számos szövethez, ahol helyi immunreakciót, gyulladást és akár autoimmun folyamatokat is elindíthatnak)

Miben más ez a probiotikum, mint a többi?

 • Kimagasló minőséget és hatékonyságot szavatol, hiszen a ColonBalance Plus probiotikum az amerikai Dupont cég FloraFit® probiotikus törzseit tartalmazza, melyek szabadalmaztatott eljárás keretében készülnek!
 • Kifejezetten azokat a törzseket tartalmazza, melyek az IBS-ben szenvedők életminőségét pozitívan befolyásolhatják, illetve segíthetik az Áteresztő bél folyamatot gátolni, az egyes emésztési zavarokat ellensúlyozni!
 • Szobahőmérsékleten is stabilak maradnak 1 évig, így a terméket nem kell folyamatosan hűtőben tárolni!
 • Védelmet nyújtó gyomorsav ellenálló cellulóz kapszulába kerülnek a jótékony flóraalkotó törzsek, így ott képesek kifejteni kedvező hatásukat, ahol a legnagyobb szükség van rájuk!
 • A termék szimbiotikum, mivel a jótékony baktérium törzsek mellett prebiotikus glükomannán rosttal lett dúsítva!
 • A gyártás kezdetén a specifikációnál jóval magasabb számú, közel 43 milliárd élő probiotikus baktérium található egy kapszulában, annak érdekében, hogy a szavatossági idő végéig garantáltan magas csíraszámot tudjunk biztosítani és ezen keresztül érezhető pozitív hatások sokaságát!
 • A ColonBalance Plus készítményünk VEGAN, így a szigorúan vegetáriánus táplálkozást folytatók is nyugodt szívvel fogyaszthatják!

A lactobacillusok többek között a L. rhamnosus gátolhatják a Szivárgó bél szindrómát (Lyukas bél szindróma – Leaky gut syndrome) létrehozó folyamatot

Az áteresztő bél esetén a bél lumene felől olyan félig emésztett vagy emésztetlen ételkomponensek, fehérjetöredékek, valamint kórokózó törzsek, illetve a bélflóra rossz állapota miatt toxikus melléktermékek jutnak a keringésbe és a szervezet számos pontjára, amelyek fokozzák a szervezet gyulladáskészségét, gyulladásos faktorokat szabadítanak fel, állandó jelleggel lefoglalják az immunrendszert és akár autoimmun folyamatokat is elindíthatnak.

A lactobacillusok, főként a L. rhamnosus és plantarum, valamint a Bifidobacteriumok mint a B. lactis igazoltan gátat szabhatnak a szivárgó bél jelenségnek, hiszen javítják a nyálkahártya barrier funkcióját, támogatják a bélnyálkahártya regenerációját, táplálják azt, valamint megakadályozhatják patogén törzsek megtelepedését és képesek visszaszorítani a gyulladásos folyamatokat is a bélfalban (a gyulladáskeltő citokin termelés csökkentése útján).

Az IBS-es (irritábilis bél szindróma) betegek jobb életminőségéért és a megfelelő emésztésért

Az IBS egy ma sem teljesen tisztázott betegség, milliók életét keseríti meg az állandó emésztőszervrendszeri panaszokkal, mely egyaránt jelentkezhet a gyomor és a bélrendszer területén is. Jellemzően görcsökre, fokozott gázképződésre, puffadásra, hasi fájdalomra, hasi diszkomfortra, székrekedésre vagy éppen hasmenésre panaszkodnak a betegek. Az IBS kialakulásában a környezeti tényezők és a genetikai háttér mellett egyre nagyobb szerepet tulajdonítanak az ételintoleranciának, azaz a bizonyos ételkomponensekkel szembeni fokozott érzékenységnek pl.: glutén, laktóz, kazein stb. A rosszul emésztett és intoleranciát kiváltó anyagok irritálják a bélnyálkahártyát, helyileg gyulladás alakulhat ki.

A tápcsatornánk számára nehezen lebontható élelmiszerek, mint például a keményítőtartalmú kenyér, tésztafélék, illetve a sokaknál fokozott érzékenységet kiváltó glutén, laktóz feldolgozásában (átalakításában) rendkívül fontos szerepet játszanak a bélflórát alkotó törzsek. A lactobacillusok és a bifidobaktériumok enzimatikus úton segítik ezeknek az anyagoknak a lebontását vagy az adott személy számára könnyebben tolerálható anyaggá való átalakítását. 

A bélflóra károsodása, a patogén törzsek elszaporodása azaz a disbiosis (gázképződés, toxikus anyagcseretermékek szintje nő) szintén gyengíti a bélnyálkahártya funkcióját és megújulási képességét, fokozódik a bél áteresztő képessége, gyulladásos kaszkád jön létre (infekció, de akár szepszis is), valamint kóros immunfolyamatok sora indulhat útjára (atopia, asthma, ételallergia, autoimmun folyamat), romlik a bél motilitás és fokozódik a zsigeri érzékenység. Mindezek kedveznek az IBS kialakulásának.

Az IBS-es betegek 70-90%-ának van pszichiátriai komorbiditása, leginkább majd depresszió jelentkezik a betegeknél. [2]

A probiotikum segítheti a bélnyálkahártya épségének fentartását, mely gátat szabhat az áteresztő bél jelenségnek

A megfelelő flóraalkotó törzsek jelenlétében csökkenhet a bélfal körüli gyulladás, erősödhet a bélnyálkahártya regenerációs képessége, növekedhet a bélnyálkahártyát védő és tápláló anyagok mennyisége (butirát, propionát, vajsav stb), eredményesebb lehet a kevésbé tolerált ételkomponensek feldolgozása a bélben. Egyes probiotikus törzsek (pl.: L. rhamnosus) javíthatják a közérzetet, szorongásoldó, kedélyjavító hatással is rendelkeznek a szerotonin szint növelő hatásuk útján. Mindezeken keresztül gátat szabhatunk az áteresztő bél kialakulását segítő faktorok utánpótlásának, csökkenhet a kellemetlen tünetek intenzitása és javulhat az emésztőrendszer panaszokkal küzdők életminősége.


ÖSSZETEVŐK: Konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium lactis (Bl-04), Lactobacillus plantarum (Lp-115), Lactobacillus reuteri (1E1), Bifidobacterium infantis (Bi-26).

Aktív összetevők 1 kapszulában (CFU*)
Lactobacillus rhamnosus GG 10,5 milliárd
Bifidobacterium lactis (Bl-04) 10 milliárd
Lactobacillus plantarum (Lp-115) 4 milliárd
Lactobacillus reuteri (1E1) 1 milliárd
Bifidobacterium infantis (Bi-26) 0,5 milliárd

*CFU: az élő baktériumok mennyisége

A termék nem gyógyszer! Tudományos publikációk alapján összeállított, kifejezetten IBS és Lyukas bél szindróma esetén az életminőség javítását célzó jótékony baktériumtörzseket tartalmazó étrend-kiegészítő.

 

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.


Adatok
Gyártó
Napfényvitamin
Kiszerelés
60 db
Tömeg
75 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek