Kompromisszumos termékek

A kompromisszumos termékek kategóriába összegyűjtöttük nektek azokat a nem paleolit élelmiszereket, melyek egy megengedőbb paleo étrendbe ugyan beilleszthetők, fogyasztásuk azonban csak mértékkel javasolt.

A gabonafélék közül az amarant és a zab viszonylag alacsony szénhidrátterhelést jelentenek a szervezet számára (hiszen lassú felszívódású CH-t tartalmaznak) és számos egészségvédő hatással is rendelkeznek, ezért kompromisszumként olykor fogyasztható. A hántolt, párolt köles GI indexe 62-71 között van, ha lisztként használjuk magasabb, ha alacsony GI-jű zöldséggel készítjük el, akkor alacsonyabb.

A paradicsom és a padlizsán frissen, ha jól érett használható, de autoimmun betegségben szenvedőknek és alulműködő pajzsmirigyeseknek nem ajánlott, főve pedig kompromisszum!

 

 

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: