RECEPTEK

Granola, azaz "sült házi müzli szelet" készítése

2018.04.26 10:57

Otthon is könnyen elkészítheted saját sült müzlidet, a granolát. A granola alapját képező gabonaféléket felhasználás előtt meg kell sütni, így ízük és állaguk is megváltozik, aromásabbak lesznek. Egészséges, megfelelő napindító, mely ellát a kellő tápanyagokkal és vitaminokkal a nap folyamán. Próbáld ki te is, erre nem lehet nemet mondani.

 

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
10 g mag (mogyoró, napraforgó, fenyőmag, dió)
30 g aprított madula
40 g aszalt gyümölcs aprítva: áfonya, szilva, meggy, barack, mazsola
1/4 tk. fahéj, egy késhegynyi só
30 g vaj
100g akácméz

A magokat, zabpelyhet és a mandulát 10 percre 150 fokos sütőbe tesszük.
Az olvasztott vajat, mézet, fahéjat összekeverjük, ebbe kerülnek az aprított gyümölcsök, majd a zabpelyhes keverék, amit alaposan összekeverünk.
Sütőpapírral kibélelt tálba tesszük, majd 150 fokon 20 percig sütjük. Másnap lehet szépen szeletelni, kb. 8 szelet lesz belőle. 

Természetesen nemcsak reggelire fogyasztható. A ropogós, gyümölcsökben, rostban gazdag rágcsálnivalót napközben is lehet nassolni, sőt a gyerekek számára is egészséges alternatívája lehet megannyi egészségtelen édességnek.