MILYEN JÓTÉKONY HATÁSAI VANNAK A GLICINNEK?
Manapság kevés olyan fehérje tartalmú táplálékot fogyasztunk, amelyből kellő mennyiségű glicint tudnánk szervezetünkbe juttatni. A húsok közül éppen azokat a részeket nem fogyasztjuk, amiben a legmagasabb glicin tartalom. Egyre több ember eszi a csont nélküli húsokat és bőrtelen csirkemellet. Nem túl divatos ételek a körömpörkölt, kocsonya, pacal, csirkeláb...Pedig ezek a csontos részek tele vannak kollagénnel és glicinnel. Ezért érdemes GAL Glicin porral kiegészíteni a szükséges mennyiséget, hogy megfelelő választ adhasson a szervezet a gyulladásos folyamatokra, illetve megelőzze azok kialakulását.
Sőt, gondoltad volna, hogy a glicin tökéletes helyettesítője lehet a cukornak? Mellékíz mentes, édes íze alkalmas ételek és italok édesítésére. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba (reggeli kávéba) is tehető.
Sportban kimutatott előnyei:
- Állóképesség javító, emeli az engeriaszintedet
- Növekedési hormon serkentő
- Erőnlét fokozó
- Segíti az edzések utáni regenerációt
- Csökkenti a fáradtságot
- Növeli az izomerőt, javítja az izomtónust
- Csökkenti az ízületi gyulladást
Egészségmegőrzés:
- Jótékony hatással van a központi idegrendszer működésére, az agyra, hormonális rendszerünkre.
- Méregtelenítő hatású, a májban semlegesíti a toxikus hatású, úgynevezett fenolokat.
- Enyhíti a gyomorpanaszokat.
- Kutatások szerint a glicin használata hasznos lehet hiperaktivitás, epilepszia, mániás depresszió, hypoglikémia esetében is.
- Lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 g) javítja az alvás minőségét, gyorsítja az elalvást és nyugodtabb alvást biztosít.
- Segít megőrizni a prosztata egészségi állapotát, mely nagy mennyiségű glicint tartalmaz. A glicin alaninnal és glutaminsavval együtt szedve csökkenti a prosztatamegnagyobbodást.
- Kontrollálja a vércukorszintet, mivel elősegíti a vércukor eltárolását. Ezáltal javíthatja a teljesítményt a különböző állóképességi tréningek során.
- Ételek, italok édesítésére alkalmas. Édessége kb. a normál kristálycukoréval megegyező.
Szépség:
- Bőr rugalmasságát növeli, csökkenti a ráncokat
- Hidratáló, bőrfiatalító hatás
- Hiszen régóta tudjuk már, hogy a valódi szépség belülről fakad
- A kollagén, glicin, C-vitamin, Asztaxantin, szőlőhéj- és magkivonat, valamint a bioflavonoidok remek kombinációi lehetnek fiatalságunk megőrzésének
Tápérték 100 g termékben |
|
Energia/Kalóriaérték |
1638 kJ / 396 kcal |
Zsír |
0 g |
Szénhidrát |
0 g |
Fehérje |
99 g |
Só |
0 g |