A máj egészségének támogatása javítja immunitásunkat, emésztésünket, energiaszintünket, normál értéken tartja a koleszterin és a triglicerid szinteket és segít két szélsőséges esetben is: ha nem tudunk lefogyni vagy nem tudunk meghízni.
Adagolási javaslat: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos.
A méregtelenítő máj
Májunk fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a test energiáját újrakeringtesse, méregtelenítse a vérünket, hogy epét termeljen a zsíremésztéshez, hogy lebontsa a hormonokat, és hogy esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat és vasat raktározzon.
A máj felelőssége, hogy feldolgozza a belek által felszívott tápanyagokat, hogy azok még hatékonyabban felszívódhassanak. A máj szabályozza a vér összetételét is, hogy kiegyensúlyozza a fehérjét, a zsírokat és a cukrokat. Végezetül pedig eltávolítja a méreganyagokat a vérből, lebontja mind az alkoholt, mind a gyógyszereket.
Máj nélkül nem tudnánk megemészteni az ételeket és feldolgozni a tápanyagokat, a szervezet nem volna képes megszabadulni a mérgező anyagoktól, tehát nem maradnánk életben.
9 ok a májméregtelenítés mellett
- csökkenti a májzsírosodást
- csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet
- segíti a súlycsökkenést
- javít az immunválaszokon
- megtisztítja a vért
- enyhíti a bőrpanaszokat
- javítja a koncentrációt
- csökkenti a puffadást és gázképződést
- elűzi a fáradtságot
A májméregtelenítés szerepe
Májad az emésztőrendszeren keresztül felszívódó zsírt, glükózt, szénhidrátokat, fehérjéket és toxinokat köztes termékekké redukálja, majd ezeket az anyagokat vízoldható salakanyagokká alakítja, melyek a szervezetből eltávolíthatók.
Bőrünk izzadáson keresztül segíti eltávolítani a toxinokat, míg tüdőnk ugyanezt teszi a légzésen keresztül. A gyomor-bél traktus és a vesék segítenek a májon keresztülszűrt méreganyagokatat székelés és vizeletürítés révén eltávolítani.
A méregtelenítő folyamathoz a májnak és a többi szervnek is üzemanyagra van szüksége, vagyis tápanyagokra. Ezeket a tápanyagokat kiegyensúlyozott vegyes táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel tudjuk magunkhoz venni és egészséges életmóddal megtartani. Például gyógyszerek szedése, fokozott szénhidrát bevitel, alkohol és emésztési zavarok megakadályozzák a hatékony méreganyag eltávolítást. A toxinok testben való felhalmozódása pedig hozzájárul olyan krónikus egészségi állapotokhoz, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás.
Mit tehetsz a májadért?
Manapság nagyon sok környezeti méreganyaggal nézünk szembe az otthonunkban, a munkahelyen és az ételeink révén is, tehát létfontosságú az általános egészségünk jó közérzetünk érdekében, hogy megfelelő működésben tudjuk tartani a májunkat.
A máj egészségének támogatásához szükség van sok-sok friss levegőre, testmozgásra, megfelelő pihenésre, természetes étkezésre, legalább 2 l tiszta vízre naponta és célzott bioaktív tápanyagokra, mint az articsókában található cinarin, a máriatövisben található szilimarin, a kurkuma kurkuminoidok, a kolin, a mio-inozitol, a metionin és ornitin aminosavak, a szerves B-vitaminok, a probiotikumok, rostok és minőségi fehérjék.
Ha zsírmájad van
A zsírmáj a leggyakrabban előforduló májbetegség a nyugati világban, és már korán sem csak az alkohollal visszaélők problémája. A magas számok szoros kapcsolatban állnak az elhízással, az inzulinrezisztenciával és a cukorbetegséggel.
Akkor diagnosztizálnak zsírmájjal, amikor zsírmolekulák halmozódnak fel a májsejtekben és ha a máj zsírtartalma eléri a szerv súlyának 5-10 százalékát. Az elzsírosodott sejtek jelenléte ez után gyulladáshoz vezethet a májban, és károsíthatja a körülvevő májszövetet. Két fő típusa van a zsírmájnak:
- az alkoholos eredetű zsírmáj és a
- nem alkoholos eredetű zsírmáj (NAFLD)
Tudtad a zsírmájról, hogy?
1952-ben Dr. Samuel Zelman volt az első, aki felismerte, hogy nem csak az alkohol, de a fokozott szénhidrátbevitel is okoz májzsírosodást, ami abban az időben teljesen ismeretlen volt.
A nem alkohol okozta zsírmáj (NAFLD) újdonsült felfedezésével a kutatás egy rendkívül közeli kapcsolatot igazolt az elhízás, az inzulinrezisztencia és a zsírmáj között. Az elhízott embereknek 5-15-ször nagyobb a májzsír értékük. A 2-es típusú cukorbetegek akár 85%-ának van zsírmája. Még a cukorbetegség nélkül is, az inzulin-rezisztenseknek önmagában is nagyobb a zsírmennyiség a májukban. Ez a három betegség világosan összecsoportosul. Amikor felfedezed az egyiket, szinte állandóan megtalálod a többit is.
Szerencsére a máj gyorsan képes regenerálódni!
Összetevők: víz, articsóka (Cynara scolimusL.) kivonat-5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum(L). Gaertn.) mag kivonat 25:1-80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longaL.) gyökér kivonat-19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, édesítőszerek (szteviol-glikozidok, neoheszperidin DC), piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin.
Hatóanyag a napi adagban
|
25 ml-ben
|
Articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat amelyből standardizált cinarin Máriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1 amelyből standardizált szilimarin Kolin-bitartarát amelyből kolin Mio-inozitol L-metionin L-ornitin HCl Kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat amelyből standardizált kurkuminok B1-vitamin (tiamin) B2-vitamin (riboflavin) B3-vitamin (niacin) B5-vitamin (pantoténsav) B6-vitamin (piridoxin)
|
320 mg 16 mg
262,5 mg 210 mg 200 mg 82,5 mg 100 mg 100 mg 50 mg 12,6 mg 2,39 mg 1,1 mg (100%2) 1,4 mg (100%2) 16 mg (100%2) 6 mg (100%2) 1,4 mg (100%2)
|
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék gyermekek elől, gondosan elzárva tartandó!
Felhívás: Az étrendkiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.