Regisztrálj és gyűjts Te is VitalPontokat a kedvezőbb árakért >> KEDVEZMÉNYEK  Készleten lévő termékeink azonnal szállíthatók, akár másnapra is!   Szállítási információk

Tépősaláta Fűszeres salátakeverék vetőmag 2 g

Egyszerűen nevelhető, karakteres ízű, színes tépősaláta keverék fajta, mikrozöldnek is növeszthető. A tépősaláta nem fejesedik be, a nagyobb leveleket szedve akár 1,5 hónapig folyamatosan szüretelhető. Jól nevelhető veteményesben (márciustól-szeptemberig folyamatosan vethető), de kitűnően növeszthető otthonodban az ablakpárkányon cserépben vagy virágládában. Az ültetéshez kertészetekben kapható, laza szerkezetű, tápanyagban dús, bio és fertőzésmentes ültetőföldet ajánlunk.

A keverék két fajta Pak Choi, Mizuna (rukkolához hasonló, szabdalt levelű saláta), Tatsoi, Görög zsázsa és két fajta Mustár fajtákat tartalmaz. A tarka, zsenge levelek kiválóan alkalmasak salátákhoz, szendvicsek, wrapok gazdagításához. Használhatod salátalapként is, adj hozzá friss vagy aszalt gyümölcsöket, pirított magokat, dióféléket, kockára vágott sajtokat, majd tálald a kedvenc önteteddel.

Csak kezeletlen, csávázatlan, GMO mentes, bio minőségű vetőmagokat használj tépősaláták növesztéséhez, mint amilyenek ezek is.

Minőségét megőrzi
2024.02.28.
Várh. szállítás
2023.02.06
Készlethiány
570 Ft
Egységár: 285 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még neked
Részletek

MIT JELENT, HOGY CSÁVÁZOTT A MAG?

A kiskerti felhasználásra szánt vetőmagok között sok a csávázott. Ez azt jelenti, hogy a magokat rovarölő, gombaölő vagy más növényvédő szerekkel vonták be. A talajba kerülve szennyezi a talajt és a vizeket, pusztítja az élővilágot, megmérgezhetik például a kertedben a méheket, pillangókat, földigilisztákat vagy közvetve a madarakat is, de egyesek felszívódnak a növény szöveteibe, így a vegyszermaradványok a szervezetedbe is bekerülhetnek.

Ellenőrizd vásárláskor a magokat, feltüntette -e a gyártó, hogy csávázatlan. 

HOGYAN NEVELJ TÉPŐSALÁTÁT?

A tépősaláta egész évben termeszthető. Télen fóliasátorban vagy üvegházban, de a lakásod ablakpárkányán is növesztheted egy virágládában.

Ha virágládába vagy cserépbe szeretnéd vetni, akkor

  • töltsd meg az ültetőedényedet laza szerkezetű, tápanyagdús ültetőfölddel,
  • nedvesítsd meg az ültetőföld felületét (pl. egy pumpás (szórófejes) flakon segítségével),
  • szórd a magokat a földre, majd nedvesítsd meg egy kevés vízzel,
  • szórj a magokra egy kevés földet, csak annyit, ami éppen befedi és ezt is nedvesítsd meg.

Tartsd a földet folyamatosan nedvesen, hogy a magok könnyen csírázzanak.

Ha veteményesbe veted a salátamagokat, akkor egy nagyobb felületet készíts elő porhanyósra és alaposan öntözd be, majd szórd rá a vetőmagot.  Ha elszórtad a magocskákat, akkor óvatosan tenyérrel nyomkodd meg, hogy a szél ne fújja ki a vetésed ill.  madarak ne csipkedjék fel.

Fontos, hogy a földet mindig tartsd nedvesen (minden nap alaposan öntözd meg) és pár napon belül már láthatod is az első csírákat.

2-3 leveles állapotban ritkítsd meg az ágyást, a kiszedett bébisalátátából készíts valamilyen ízletes salátát.

HOGYAN SZEDD A TÉPŐSALÁTÁT?

Három leveles állapottól a nagyobb levelek már folyamatosan szedhetőek. A középső, apró leveleket ne szedd le,mert akkor a saláta növekedését megszüntetjük.


Adatok
Gyártó
Salátázó Mikrozöldek
Kiszerelés
2 g
Tömeg
2 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Hasonló termékek