Tépősaláta Ázsia Mix salátakeverék - kezeletlen, csávázatlan vetőmag 2 g

Készleten
Raktárkészlet:
Tépősaláta Ázsia Mix salátakeverék - kezeletlen, csávázatlan vetőmag 2 g
570 Ft
Egységár: 285 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft

Egyszerűen nevelhető, színes saláta fajta, mikrozöldnek is növeszthető. A tépősaláta nem fejesedik be, a nagyobb leveleket szedve akár 1,5 hónapig folyamatosan szüretelhető. Jól nevelhető veteményesben (márciustól-szeptemberig vethető), de kitűnően növeszthető otthonodban az ablakpárkányon cserépben vagy virágládában. Az ültetéshez kertészetekben kapható, laza szerkezetű, tápanyagban dús, bio és fertőzésmentes ültetőföldet ajánlunk.

Az Ázsia Mix salátakeverék tarka, aromás és zsenge levelei kiválóan alkalmasak izgalmas saláták készítéséhez, szendvicsekbe, ázsai ételekhez. Salátaalapként is használhatod, adj hozzá friss vagy aszalt gyümölcsöket, pirított magokat, dióféléket, kockára vágott sajtokat, majd tálald kedvenc önteteddel.

A magkeverék több fajta levélzöldet tartalmaz: Mizuna, Mibuna, Zöld Mustár, Vörös Mustár, Pak Choi és Tatsoi.

Csak kezeletlen, csávázatlan, GMO mentes, bio minőségű vetőmagokat használj tépősaláták növesztéséhez, mint amilyenek ezek is.

Részletek

MIT JELENT, HOGY CSÁVÁZOTT A MAG?

A kiskerti felhasználásra szánt vetőmagok között sok a csávázott. Ez azt jelenti, hogy a magokat rovarölő, gombaölő vagy más növényvédő szerekkel vonták be. A talajba kerülve szennyezi a talajt és a vizeket, pusztítja az élővilágot, megmérgezhetik például a kertedben a méheket, pillangókat, földigilisztákat vagy közvetve a madarakat is, de egyesek felszívódnak a növény szöveteibe, így a vegyszermaradványok a szervezetedbe is bekerülhetnek.

Ellenőrizd vásárláskor a magokat, feltüntette -e a gyártó, hogy csávázatlan. 

HOGYAN NEVELJ TÉPŐSALÁTÁT?
A tépősaláta egész évben termeszthető. Télen fóliasátorban vagy üvegházban, de a lakásod ablakpárkányán is növesztheted egy virágládában.

Ha virágládába vagy cserépbe szeretnéd vetni, akkor

  • töltsd meg az ültetőedényedet laza szerkezetű, tápanyagdús ültetőfölddel,
  • nedvesítsd meg az ültetőföld felületét (pl. egy pumpás (szórófejes) flakon segítségével),
  • szórd a magokat a földre, majd nedvesítsd meg egy kevés vízzel,
  • szórj a magokra egy kevés földet, csak annyit, ami éppen befedi és ezt is nedvesítsd meg.

Tartsd a földet folyamatosan nedvesen, hogy a magok könnyen csírázzanak.

Ha veteményesbe veted a salátamagokat, akkor egy nagyobb felületet készíts elő porhanyósra és alaposan öntözd be, majd szórd rá a vetőmagot.  Ha elszórtad a magocskákat, akkor óvatosan tenyérrel nyomkodd meg, hogy a szél ne fújja ki a vetésed ill.  madarak ne csipkedjék fel.

Fontos, hogy a földet mindig tartsd nedvesen (minden nap alaposan öntözd meg) és pár napon belül már láthatod is az első csírákat.

2-3 leveles állapotban ritkítsd meg az ágyást, a kiszedett bébisalátátából készíts valamilyen ízletes salátát.

HOGYAN SZEDD A TÉPŐSALÁTÁT?

Három leveles állapottól a nagyobb levelek már folyamatosan szedhetőek. A középső, apró leveleket ne szedd le,mert akkor a saláta növekedését megszüntetjük.

Adatok
Márka
Salátázó Mikrozöldek
Termékek
tépősaláta bébisaláta
Kiszerelés
2 g
Tömeg
2 g/db
Hasonló termékek
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)