CSÖKKENTETT ZSÍRTARTALMÚ SZEZÁMMAGLISZT
A szezámmagot már az ókorban is mindenhol ismerték és nagyrabecsülték jótékony hatásai miatt, összetevői rendkívül értékes táplálékká teszik. Gazdag tápanyagokban, nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, vitaminok közül pedig A-, B1-, B2-, B3- és E-vitaminokat.
Véd a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, csökkenti a koleszterinszintet, illetve megakadályozza az érfalakon a plakk-képződést. Rosttartalma segíti az egészséges emésztést, epe- és májbántalmak gyógyítására is használták.
A szezámmagliszt készítésekor a friss magból hidegen kipréselik az olajat, azt követően pedig finomra őrlik. Az így kapott liszt kalória- és zsírtartalma alacsonyabb, rost-, fehérje- és ásványi anyag tartalma viszont magasabb.
Kiválóan alkalmas sós és édes sütemények, illetve különféle pékáruk készítésére, valamint fasírtok és főzelékek sűrűsítésére is.
- gluténmentes, paleo, vegán, tejmentes
- növényi fehérjékben gazdag