Felhasználási javaslat:
FAHÉJAS-DIÓS CSIGA RECEPT (8 db készíthető belőle)
Tészta hozzávalói:
- 115 g Szafi Reform paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható édes lisztkeverék
- 70 g kókusztejszín
- 60 g víz
- 25 g meleg kókuszolaj
Töltelék hozzávalói:
- 30 g darált dió
- 10 g őrölt fahéj
- 45 g kókusztejszín
- édesítő ízlés szerint (pl. eritrit)
Elkészítés:
Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Pár percet pihentessük a tésztát, majd nyújtsuk ki két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával (hogy ne ragadjon rá a nyújtófára a nyers tészta). Ha nagyon ragacsos lenne a tésztánk, akkor egy pici lisztet szórjunk alá.
Végül kenjük meg a krémmel, tekerjük fel a tésztát a rövidebb oldaláról, és vágjuk 8 felé a tésztát.
Sütési idő: Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción, 180 fokon 20-25 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!
A termék szezámmagot, mustárt, zellert tartalmazhat!
Vegán "túrókrémmel" töltött, zsírszegény derelyét így készítehettek belőle:
VIDEÓ RECEPT: