Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyből mikroorganizmusok segítségével fermentáció útján állítják elő az édesítőszert. Az eritrit kalóriamentes, kristályos formája miatt egyszerűen használható a jól megszokott fehér cukor helyett, könnyebben emészthető. Ajánljuk mindazoknak, akik nem szeretik más édesítőszerek mellékízét és nem szívesen használnak mesterséges édesítőszereket.
- Glikémiás indexe: 0
- Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
- Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
- A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
- Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is használhatják
- Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Összetevők: édesítőszer (eritrit)
Allergének: A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat.
Átlagos tápérték
|
100g termékben
|
Energia
|
0,8 kJ (0,2 kcal)
|
Zsír:
|
0 g
|
- amelyből telített zsírsavak
|
0 g
|
Szénhidrát:
|
99,9 g
|
- amelyből cukrok
|
0 g
|
- amelyből poliolok*
|
99,9 g
|
Rost
|
0 g
|
Fehérje
|
0 g
|