CSÖKKENTETT ZSÍRTARTALMÚ KÓKUSZLISZT
A kókuszliszt friss kókuszdió húsából készül, amit kiszárítanak, zsírtalanítanak, majd finom állagúra őrölnek. Végső állaga nagyon hasonlít a búzalisztéhez, azonban felhasználása során kétszer-háromszor annyi folyadékot képes felvenni. Rosttartalma kiemelkedő (58%), jóval magasabb más lisztekhez képest, hipoallergén, gluténmentes, ezért ételérzékenyek és speciális diétán élők számára is remek választás.
Az egészségtudatos táplálkozásba is könnyedén beilleszthető. Segít az ideális testsúly elérésében és megtartásában, ezért különösen ajánlott azok számára, akik csökkenteni szeretnék az elfogyasztott CH mennyiséget, mivel kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz. Magas protein- és rosttartalma révén pedig hosszantartó teltségérzetet okoz, csökkenti az étvágyat.
Elsősorban sütemények, édességek készítésére használható, azonban kitűnő választás müzlibe, zabkásába, mártások és szószok sűrítésére is.
Tipp: Hagyományos finomlisztes receptjeidet így válthatod ki 100%-ban kókuszliszttel: a sütemény receptben megadott liszt mennyisége helyett csupán feleannyi kókuszlisztet mérjünk ki, a tojás és a folyadék mennyiségét viszont duplázzuk meg. (A tojással helyettesítjük a tésztát összetartó glutént, a dupla mennyiségű folyadék pedig a kókuszliszt folyadékmegkötő képessége miatt kell).