Az aszkorbinsav magas antioxidáns tartalmának köszönhetően bizonyítottan képes szervezetünket ellenállóvá tenni olyan betegségekkel szemben, mint az ízületi gyulladások, szívbetegségek, daganatos betegségek.
Részt vesz a szervezet kollagén termelésében, ez a fehérje segít helyreállítani és fenntartani az egészséges bőrt, az ereket és a kötőszöveteket. A kollagén segíti a sebgyógyulást és a csontok, fogak egészségéhez is hozzájárul.
Immunrendszerünk erősítése révén csökkenti a fáradtságot, kimerültséget és elősegíti a vas felszívódását is.
Az aszkorbinsavat konyhánkban is számos módon felhasználhatjuk. Segít a zöldségek-gyümölcsök eredeti színének megőrzésében, az oxidációs folyamatok okozta barnulás gátlásával, illetve javítja a tészták sütési tulajdonságait is. Kenyerek, pékáruk tésztájához adva jobb állagú, könnyebben nyújtható tésztát kapunk, mely sütés után kevésbé morzsolódik.
Savanyító hatását kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különféle szörpök, italok készítésekor. Így nagyon finom hűsítő italokat, zamatos lekvárokat készíthetünk.
- erős antioxidáns, csökkenti a megfázás időtartamát
- gyulladáscsökkentő hatású
- konyhában is számos módon használhatjuk
- kiváló tartósítószer
- gluténmentes
- vegán és paleo étrendbe beilleszthető