Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás Házikenyér lisztkeverék 1000 g
Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás Házikenyér lisztkeverék 1000 g
2 149 Ft

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás Házikenyér lisztkeverék 1000 g

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás Házikenyér lisztkeverék 1000 g
Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás Házikenyér lisztkeverék 1000 g

Készítsd el könnyedén saját friss, kívül ropogós, belül foszlós házi cipódat, kiflidet, zsemlédet. Napokig könnyen szeletelhető, nem morzsálódik, nincs mellékíze. Pontos receptleírással, megfelelő adagolási arányokkal, elkészítési móddal már sokak által tesztelt és bizonyított!

Minőségét megőrzi
2022.02.02.
Speciális Diéta, Étrend
gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes, kukorica- burgonya- rizsmentes, élesztőmentes, vegán
Készleten
2 149 Ft
Egységár: 2,15 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 21 Ft
Részletek

Elsősorban összetett ételérzékenyek számára készült a lisztkeverék, de egyre többen használják olyanok is, akik egészségtudatosan élnek és vallják: nincs jobb a saját készítésű friss pékárunál, melyről tudjuk, hogy mit tartalmaz, ráadásul finomabb és  jobban eltartható bolti társaiknál.


Felhasználási javaslat:

KENYÉR RECEPT (500 g-os kenyérhez)

Hozzávalók: 

  • 270 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 
  • 4 g himalája só (ízlés szerint változhat) 
  • 40g frissen facsart citromlé 
  • 300 g langyos víz

Elkészítés:

Keverjük ki egy tálban a vizet, citromlevet és sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze, aztán dagasszuk kb. 2 percig.

Dagasztás után pihentessük a tésztát 5 percig, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete.

Kenjük le a kenyér tetejét kb. 1 g kókuszolajjal, ettől szép barna színt kap sütés közben a kenyér, majd recés késsel vágjunk néhány csíkot a tetejébe.

Előmelegített, forró sütőben 200 fokon alsó-felső sütés funkción 65 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni és csak ezután szeleteljük.

Megjegyzés:

A sütőből kivéve a kenyér kérgét túl keménynek érezhetjük, de pár perc alatt bepuhul, és kellemesen ropogós lesz.

A fenti tésztából 8 db zsemle vagy kifli formázható, így a sütési idő 40 percre rövidül

Sütés után fagyasztható, kiengedés után ismét puha az állaga.

Akik érzékenyek a hajdina ízére (amit egyébként több ezren imádnak ebben a kenyérben, mert nem rossz ízű, csak más, mint egy búzalisztes, sokan kifejezetten imádják), azok ne a citromlé növelésével próbálják elnyomni, hanem fűszerekkel! Használj hozzá zöld fűszereket, aszalt paradicsomot, fokhagymát stb.

FONTOS: 

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következőképpen járjon el:

1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!

2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.

3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. 

Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

Videórecept:

Házikenyér készítése

Kifli és zsemle készítése


 

Összetevők: Kölesliszt, tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Adatok
Márka
Szafi Free
Termékek
lisztek lisztkeverékek, Szafi Free liszt
Kiszerelés
1000 g
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írtál véleményt a termékről?
Véleményt írok! :)
Enikő
2020.12.02
Nagy kedvenc.
Kiegészítő termékek