A máj támogatása a mai világban elengedhetetlen, hiszen kemikáliák sokasága vesz minket körül, táplálkozásunkban nagy szerepet játszanak az import termékek és mozgásszegény életmódot folytatunk. Amíg tudatosan odafigyelünk étrendünkre, kellő figyelmet fordítunk a stressz csökkentésére és eleget pihenünk, addig szervezetünk is hatékonyan méregtelenít. Azonban felgyorsult életünkben az emberek többségénél az egyik vagy másik feltétel biztosan hiányzik.
A különféle bőrproblémák, fejfájás, szédülés, hormonális egyensúlytalanságok, emésztési problémák, lepedékes nyelv, allergiák megjelenése szervezetünk túlterheltségét mutatja és jelezhetik a máj gyengülését is.
A Swanson L-Glutathione:
- Támogatja a szervezet védekezőképességét az oxidatív stresszel és a sejtkárosodással szemben
- Antioxidáns támogatást nyújt a szabad gyökök semlegesítéséhez
- Támogatást nyújt a méregtelenítéshez
Fegyverezze fel testét a szabad gyökök elleni harcra a Swanson L-glutationnal! A három aminosavból álló fehérje, az L-glutation a szervezet elsődleges antioxidáns védelmi rendszerének fontos összetevője.
Miért fontos a Glutation?
Csökkent glutation szint minden egyes krónikus megbetegedés esélyét megnövelheti, sőt a rosszindulatú elváltozások folyamának is kedvezhet. Például egy este folyamán, amikor hosszabb ideig nem fogyasztunk ételt (vagy böjtölés hatására) is már jelentősen csökkenhet a szervezet glutation szintje. Az alkoholfogyasztás, nehézfém terheltség, méreganyagok és gyógyszerek fogyasztása is jelentősen feléli ezt a létfontosságú anyagot.
Az optimális glutation szinthez nélkülözhetetlen egyes aminosavak jelenléte (L-glutamát, L-cisztein), mangán, magnézium, C és E- vitamin, kén és még számos komponens. Ezen anyagok hiányában, a glutation metabolizmus számos helyen megakadhat, és akkor még nem is említettük pl. a genetikai tényezőket, a pszichés terheket, a környezeti toxinokat vagy a stresszhatást, amiknek nap, mint nap ki vagyunk téve.
A sejtek glutation tartalma az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. Az egyoldalú, fehérjében szegény táplálkozás, a tartósan fennálló emésztési problémák, a szigorú fogyókúra, böjt vagy éhezés a sejtek glutation szintjének gyors csökkenéséhez vezet.
A keresztesvirágú zöldségekben, így a káposztafélékben, a brokkoliban, avokádóban, spárgában, a húsok közül különösen a nyers marhahúsban és a marhamájban van jelentősebb mennyiségű glutation. Hőkezelés hatására minden élelem jelentősen veszít a glutation tartalmából. A glutation termeléshez a szervezetnek a fehérjékben található aminosavakra van szüksége, melyek a pl., tojásban, belsőségekben találhatóak meg nagyobb mennyiségben. A C-vitaminban, E-vitaminban, béta-karotinban és szelénben gazdag táplálkozás a szervezet egészséges szabad gyök-antioxidáns egyensúlyának megőrzésén keresztül is támogatja a glutation szint fenntartását.
Napi adagolás: Napi 1 db kapszula.
Allergén információ: Glutént nem tartalmaz, de a gyártó nem tudja garantálni a keresztszennyeződés mentességet.
Összetevők: L-Glutation, rizsliszt, zselatin, kálcium-laurát

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne használja terhesség és szoptatás időszaka alatt! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Felhívás: Az étrendkiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.