Ahogy telnek az évek, egyre inkább azon igyekszünk, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát, ízületeink mozgékonyságát. Ami belsőleg jó, az tükröződik a külsőben is! Kollagén nagy mennyiségben bőrünkben, csontunkban és porcainkban található, azonban ahogy idősödünk mennyisége folyamatosan csökken. A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik és nem a kollagén tartalmú részekből (csont, bőr, ízületek). Pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk.
A kor előrehaladtával bőrünk megereszkedik, ízületeink rugalmassága csökken és ezzel párhuzamosan elindul a csonttömeg vesztés is, majd kialakul a csontritkulás.
MIÉRT AJÁNLJUK A GAL KOLLAGÉN PEPTID FOGYASZTÁSÁT?
- A kollagén peptid egy bioaktív fehérje, amely nagyon jól hasznosul szervezetünkben, könnyen emészthető.
- Segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megtartását és az ízületek megfelelő működését, hajlékonyságát, csökkentve a vele járó fájdalmat.
- Stimulálja a csontsejtek kollagén termelődését, amely hosszabb távú alkalmazás során csontszövet képződéshez vezet
- Fokozza az alvás hatékonyságát (glicin tartalma miatt)
- Fokozza a perifériás keringést (ujjak, fejbőr)
- Jótékony hatással van a szellemi frissességre, fokozza a tanulási-, emlékező képességet
- Természetes módon, tartósabban töltheted fel ráncaidat
- Diétázóknak, fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mert csökkenti az étvágyat és megakadályozza a bőr megereszkedését
- Fiatalítja a bőrt, ragyogóbb külső megjelenést biztosít
- Könnyen fogyaszthatod, nem kell kapszulát lenyelned, egyszerűen csak elkevered kedvenc italodban, reggeli müzlidben
Fogyasztási javaslat: Napi 1 púpozott evőkanál (10 g) fogyasztása javasolt min. 3 hónapon keresztül a megfelelő hatás érdekében. Akár 3 evőkanál (30 g) is fogyasztható naponta, reggelihez és/vagy lefekvés előtt fogyasztva.
Bármilyen folyadékba keverhető, akár forró levesbe is, íze nincs, illetve alig van. Enyhe szaga miatt azonban érdemes narancslébe, kakaóba, kókusztejbe vagy müzlibe, turmixokba elkeverve fogyasztani.
