A mikrozöldek különböznek a csíráktól. Míg a csírák kicsírázott magvak, addig a mikrozöldek fejlődésben lévő fiatal növényi hajtások, melyeknek száruk és levelük van. Ízük koncentrált, karakteres, a kifejlett növényhez nagyon hasonló.
A fejlődésben lévő növények vitaminban rendkívül gazdagok, pl. a vörös káposzta mikrozöld a kifejlett káposztához képest 40-szer több E-vitamint, 6-szor több C-vitamint és 69-szer több K-vitamint tartalmaz.
A fodros kel mikrozöldek (Red Russian, Dwarf Blue, Cavolo Nero) a könnyen növeszthető fajták közé tartoznak. Ízük a brokkoli mikrozöldhöz hasonlít, egy valódi szuperzöldség, superfood. Magas A-, C-, K-vitaminnal és antioxidáns tartalommal büszkélkedhetnek.
Rendszeres fogyasztásra ajánljuk a mikrozöldeket, mert:
- szuperegészségesek
- tápanyagokban, vitaminokban gazdagok
- egyszerűen, könnyen nevelhetők egész évben
- mindig friss, vegyszermentes zöldeket ehetsz
- ellenőrzött, bevizsgált magokat kapsz
- szuper ajándékötlet