Raktárról, azonnal szállítunk! A hétköznap 11 óráig leadott rendeléseket a GLS másnap kiszállítja. GLS CsomagPontra történő szállítás már 899 Ft-tól!   Szállítási információk

Salátázó Mikrozöld ültetőkészlet ZÖLD FŰSZERNÖVÉNY MIX - műanyagtálcás

Salátázó Mikrozöld ültetőkészlet ZÖLD FŰSZERNÖVÉNY MIX - műanyagtálcás
Salátázó Mikrozöld ültetőkészlet ZÖLD FŰSZERNÖVÉNY MIX - műanyagtálcás
Salátázó Mikrozöld ültetőkészlet ZÖLD FŰSZERNÖVÉNY MIX - műanyagtálcás
Salátázó Mikrozöld ültetőkészlet ZÖLD FŰSZERNÖVÉNY MIX - műanyagtálcás

Saját fűszerkert ablakpárkányodon egész évben! A Zöld fűszernövény mix ültetőcsomag segítségével három fajta fűszernövényt - koriandert, petrezselymet, póréhagymát - növeszthetsz 10-20 nap alatt. A csomag tartalmaz minden segítséget és eszközt, hogy sikeresen növeszthesd növényeidet. 

A mikrozöldek különböznek a csíráktól. Míg a csírák kicsírázott magvak, addig a mikrozöldek fejlődésben lévő fiatal növényi hajtások, melyeknek száruk és levelük van. Ízük koncentrált, karakteres, a kifejlett növényhez nagyon hasonló. A mikrofűszerek csírázása egy kicsit továbbtart (1-2 hét) más mikrozöldekhez képest, de intenzív ízük kárpótolnak a várakozásért.

A fűszermagok kezeletlen magok, BIO gazdaságból származnak. A fűszernövények kb. 4-6 hétig érzik jól magukat az ültetőtálcában. Legyen neked is mindig friss zöldfűszered egész évben! :)

 

Az ültetőcsomag tartalma:

  • 3 db  ültetőtálca (csak műanyag tálcás kivitelben érhető el)
  • 3 fajta fűszernövény mag
  • 3 db kókuszrost tégla (vegyszermentes, pH-ja semleges)
  • 1 db 100 ml-es vízpermetező
  • 1 db növesztési útmutató

 

Készlethiány
3 480 Ft
Egységár: 3 480 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Mi a különbség a mikrozöldek és a csírák között? 

A csírák kicsírázott magvak. A mikrozöldek fejlődésben lévő növények/fiatal növényi hajtások; a valamilyen ültető közegben elvetett magvak már szárat és leveleket is növesztettek.

Ültetésük is különféle módszerrel történik. A csíráztatáshoz szükséges magokat csíráztató tálakra helyezzük és nedvesen tartjuk. Mivel a csírák előállításához szükséges feltételek a kórokozó baktériumok szaporodása számára is ideális (kedvező hőmérséklet, magas páratartalom, hosszú csírázási idő), körültekintően kell megválasztani a csíráztató tálcát, nehogy bepenészesedjen vagy a kórokozók elszaporodjanak. 

A mikrozöldek növesztése során ilyen veszélyekkel nem kell számolnunk, hiszen a mikrozöld növények szabad levegőn növekednek, ültetésük kókuszrostba történik.

A csírák és a mikrozöldek ízükben is eltérnek. A mikrozöldek esetében a fiatal növény szárát és leveleit fogyasztjuk, ízük koncentrált, karakteres, a kifejlett növényhez nagyon hasonló ízük van.


Adatok
Márka
Salátázó Mikrozöldek
Termékek
mikrozöldek
Kiszerelés
csomag
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Hasonló termékek