A mikrozöldek különböznek a csíráktól. Míg a csírák kicsírázott magvak, addig a mikrozöldek fejlődésben lévő fiatal növényi hajtások, melyeknek száruk és levelük van. Ízük koncentrált, karakteres, a kifejlett növényhez nagyon hasonló.
A fejlődésben lévő növények vitaminban rendkívül gazdagok, pl. a vörös káposzta mikrozöld a kifejlett káposztához képest 40-szer több E-vitamint, 6-szor több C-vitamint és 69-szer több K-vitamint tartalmaz.
A zöldborsó, brokkoli és fodros kel mikrozöldek a könnyen növeszthető fajták közé tartoznak. Használhatod turmixokhoz, levesekhez, szendvicsekhez, salátákhoz keverve, illetve pesztók és kencék készítéséhez.
Rendszeres fogyasztásra ajánljuk a mikrozöldeket, mert:
- szuperegészségesek
- tápanyagokban, vitaminokban gazdagok
- egyszerűen nevelhetők ablakodban egész évben
- mindig friss, vegyszermentes
- ellenőrzött, bevizsgált magok
- többször felhasználható műanyag tálcákkal
- gluténmentes, paleo és vegán életmódba beilleszthető