Miért is kéne lemondanunk a szénhidrátokról? Hiszen fittek és jókedvűek leszünk tőlük. Csupán a megfelelő típusúakra van szükségünk.
Sabine Hülsmann táplálkozástudományi szaktértő több mint 110 slow carb receptet dolgozott ki, melyek közül a hétköznapokra és a jeles alkalmakra is találhatunk kedvünkre valót. A recepteket alapos háttér-információk és hasznos tippek egészítik ki.
Tudományosan kidolgozott étrend mindazoknak, akik fitten és egészségesen szeretnének karcsúak lenni!
Mit értünk a "slow carb" kifejezés alatt?
A slow carb a low carb-elvek továbbfejlesztett változata. A különbség a kettő között az, hogy a slow carb-irányvonal követésével nem szükséges teljesen megváltoztatnunk étkezési szokásainkat, és nem kell lemondanunk arról a csodálatos kényeztetésről sem, amelyet pl. a gnocchi vagy a palacsinta nyújt.
A slow carb szó szerinti fordításban "lassú szénhidrátok"-at jelenti. Ez a kifejezés azokat az értékes, rostanyagban gazdag összetevőket foglalja magában, amelyek anyagcseréink szemponjtából - és így jó közérzetünk biztosításához - különösen előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek.
A rostanyagok sok vizet és egyéb folyadékot képesek felvenni, ezáltal megdagadnak, hosszabb ideig a gyomrunkban maradnak, és lassabban kerülnek be az anyagcsere-folyamatokba. Ez azzal az óriási előnnyel jár, hogy a kellemes teltségérzet sokkal tovább tart, a vér inzulinszintje pedig lassabban emelkedik - s így elmarad a farkaséhség. Egyszóval annak, aki szívsesen leadna egy-két kilót, és szeretné magát könnyedebbnek, fittebbnek érezni, ráadásul mindezt anélkül, hogy le kellene mondania a finomságokról és az élvezetekről, s gyökresen megváltoztatnia étkezési szokásait, pontosan a slow carb-irányvonalra van szüksége.
A slow carb egy egészséges, fenntartható életmódot jelent, amely a mindennapokban is könnyedén követhető akár hosszútávon is.