Raktárról, azonnal szállítunk! A hétköznap 11 óráig leadott rendeléseket a GLS másnap kiszállítja. A FoxPost csomagautomatára történő szállítás 12.990 Ft felett ingyenes!  Szállítási információk

Rubin Eszter Hisztaminintolerancia szakácskönyv
Rubin Eszter Hisztaminintolerancia szakácskönyv
3 999 Ft
3 199 Ft
20

Rubin Eszter Hisztaminintolerancia szakácskönyv

Rubin Eszter csodás fotókkal illusztrált könyve az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó szakácskönyv. A szerző saját tapasztalatait is feldolgozó kötete nemcsak hisztaminintoleranciában, de az összetett táplálékallergiában érintettek számára is óriási segítséget jelenthet. A receptekhez Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő írt tudományosan megalapozott kommentárt a hozzávalók élettani hatásairól.

Készleten
3 999 Ft
3 199 Ft
Kezdete: 2021.11.01   Vége: 2021.11.30
Kedvezmény 20
Megtakarítás 800 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak.
Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz.
A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani.

"Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet.
A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását."
Kulcsár Angéla
funkcionális táplálkozási szakértő

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. Fordulatos életpályája és személyes tragédiák is közrejátszottak korábban megjelent regényeinek témaválasztásában. Gasztronómiával gazdagon átszőtt első két kötete: Barhesz (2012), Bagel (2016). A Barheszből monodráma is készült, melyet Csákányi Eszter adott elő. A Jaffa Kiadónál 2019-ben megjelent utolsó kötete a nagy sikerű Árnyékkert."


Adatok
Termékek
könyv
Tömeg
336 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Hasonló termékek