Spirulina
Erőteljes antioxidáns hatása ismert, amely kiemelkedően fontos a sejtek egészségének megőrzéséhez, a szervezet ellenálló képességének fenntartásához.
A Spirulina vagy kék alga segítheti a nyirokrendszer működését is, ezáltal hozzájárulhat a felhalmozódott méreganyagtól való megtisztuláshoz. A nyirokrendszer működési zavarai is felelősek többek között a narancsbőr, és a szem alatti ödémák (vizenyős karikák, táskák) kialakulásáért.
A Spirulina alga kedvező hatással lehet a szervezet méregtelenítő folyamatira is, segítheti a salakanyagoktól való megtisztulását.
A méregtelenítés során rostjai magába szívják a lerakódó káros és mérgező anyagokat, melyek a gyulladt, pattanásos bőr kialakulásáért is felelősek lehetnek, és segítheti a szervezetből ezek kiürülését.
Néhány kutatás szerint az összes növény közül a Spirulinának van a legnagyobb fehérje (60%), aminosav, béta-karotin, gamma-linolénsav, és ásványi-anyag tartalma. Kalciumot, káliumot, mangánt, rezet és cinket is tartalmaz.
Chlorella
A Chlorellát teljes értékű táplálékként tartják számon, mely gazdag fehérjében, karotinoidokban, enzimekben (pepsin) és klorofillban.
A Chlorella tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt és a vitaminok gazdag tárháza:
- magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C és E vitaminokat,
- biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél)
- és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot (aminosav kelát-kötés).
A Chlorella elősegítheti a szervezet méregtelenítő folyamatait, a vörösvérsejt termelődést, valamint az artériák tágulását, ami az izomtömeg növekedésben, a szövetek oxigénellátottságában és a javuló anyagcserében mutatkozik meg.
Rostokban és vitaminokban is gazdag, így javíthatja a belek mikroflóra produkcióját, mérsékelheti az ételek iránti sóvárgást (ami a tápanyagok nem megfelelő felszívódásának köszönhetően jön létre), javíthatja a tápanyagok felszívódását is.
Alfalfa
A tudományos kutatások alapján elmondható, hogy a lucerna levelei bőségesen tartalmaznak vitaminokat mikro és makro elemeket. Az Alfalfa a fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok és klorofill rendkívül gazdag forrása.
A növény a következő enzimeket tartalmazza: proteázok, lipázok, amilázok, invertázok, pektinázok. Tartalmaz ezen kívül szalicilsavat, kumarsavat, szőlősavat, flavonoidokat, izoflavonoidokat. Jelentős mennyiségben található meg benne C, D, E, K vitamin, A-provitamin, B-vitamin csoport, ásványi anyagok, mint a kalcium, kálium, vas, cink, magnézium, réz, szelén, mangán, foszfor valamint klorofill.
A szennyezésnek és a felgyorsul életritmusnak mindannyian áldozatai vagyunk. A klorofill segíthet megszabadulnunk a káros szabadgyököktől, és megvédheti szöveteinket és szerveinket az ezek által okozott károsodásoktól.
Búzafű
A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használatos volt a tradicionális népi gyógyászatban, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is jótékonyan fogyaszthatják. A búzafű magas klorofill tartalma miatt hozzájárulhat a vér megfelelő oxigéntartalmához.
A búzafű segítheti a szervezet méregtelenítő folyamatait, és vitamin-, ásványi-anyag tartalmának köszönhetően növelheti az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben.
Árpafű
Az árpafű közel három tucat vitamint és ásványi anyagot tartalmaz koncentrált formában, és erős antioxidáns hatású. Különösen gazdag A-vitaminban, C-vitaminban, B1-ben, B2-ben, folsavban, B12-ben, kalciumban, vasban, káliumban és klorofillban. A legtöbb növénnyel ellentétben az árpafű mindazt a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.
Ajánlott mennyiség: Napi 1 x 2 db étkezés után
Allergén információ: Glutént nem tartalmaz, de a gyártó nem tudja garantálni a keresztszennyeződés mentességet.
A kínálatunkban lévő termékek GMP minősítésűek, ami a legmagasabb besorolás a természetes alapanyagú étrend-kiegészítők körében, a felhasznált alapanyagok tisztasága, és a gyártási technológia minősége tekintetében!
Többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át már az alapanyag állapottól, egészen a kész termékig.

Összetevők: spirulina alga por, chlorella alga por, alfalfa por, búzafű por, árpafű por, emulgeáló: cellulóz, dikalcium-foszfát, magnézium-sztearát, csomósodásgátló: szilícium-dioxid,
Hatóanyagok 2 tablettában: Név Mennyiség RDA%Spirulina alga por (Spirulina platensis) 150 mg **%Chlorella alga por (Chlorella vulgaris) 150 mg **%Alfalfa por (Medicago sativa) 150 mg **%Búzafű por (Triticum aestivum) 150 mg **%Árpafű por (Hordeum vulgare) 100 mg **%RDA%- felnőttek számára javasolt napi bevitel,**% napi szükséglet nincs meghatározva
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Hatályos, EU-s törvényi állásfoglalás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.
Az étrend kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést!