A rizsecet rizsből vagy rizsborból készül, és jellegzetesen Ázsiában használják. Mivel a savassága alacsonyabb, mint más eceteké, nem alkalmas tartósításra és savanyításra. Saláták és húsos ételek ízesítéséhez használják, valamint rizses ételeknél hogy intenzívebbé tegyék a rizs ízét.
A rizsecet különleges ízt ad az ételeknek, valamint kiválóan hat az egészségre is. Az ecetsav pedig hozzájárul az egészséges emésztéshez. Ezen kívül segít abban, hogy a szervezet több tápanyagot szívjon fel, például kalciumot, káliumot és vitaminokat is. A barna rizsecetet használják a fertőtlenítő hatású gyógyszerek készítéséhez is. Elpusztítja a káros baktériumokat, ezért számos egészségügyi probléma esetén segítség lehet. A rizsecet mérsékelt mennyiségben aminosavakat tartalmaz. Ezek hatékonyan felveszik a harcot a vérben lévő laktózsavakkal. A laktózsavak felgyülemlése zsibbadtsághoz, irritációhoz és kimerültséghez vezet. Erősíti az immunrendszert, segít a felesleges zsírtól megszabadulni. A bőrre is jó hatással van, természetes arctonikként is használható.
Összetevők: víz, rizs kivonat 6,8%, alkohol, glükóz, oligoszacharid, citromsav, (di-ammónium-foszfát: E450), kálium-foszfát (E340), magnézium-szulfát (E518)
Hűvös, fényvédett helyen tárolandó!
Származási hely: Korea
Tápanyagtartalom (100 ml-ben):
Energia: |
168 kJ / 40 kcal |
Zsír: |
0 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
5 g |
- amelyből cukor: |
4 g |
Fehérje: |
0 g |
Só: |
0 g |