A proteázok (vagy peptidázok) fehérjebontó enzimek. Minden élő sejt számára létfontosságúak, ezért a növényekben éppúgy megtalálhatók, mint az állati szervezetekben. A növényi proteázok közül a legismertebb a papaya gyümölcséből nyerhető papain, valamint a hasonló hatású – ananászból származó – bromelain. Bromelain az ananász szárában található fehérjebontó enzim. Segíthet a begyulladt izmok és ízületek kezelésekor, csökkentheti az ízületi fájdalmat. Elősegíti az emésztést, különösen a fehérjéét.
A nyers tápanyagok, pl. gyümölcsök és zöldségek kitűnő enzimforrások, azonban ezek az enzimek megsemmisülnek a táplálék feldolgozása, főzése vagy tartósítása során. Az enzim kiegészítők pótolják a főzés során tönkrement és ezért hatástalan enzimeket.
A laktáz enzim az az enzim, amelyet a testünk nagy mértékben csak addig termel, amíg az anyatejben lévő laktóz megemésztéséhez feltétlenül szükséges. Ezután legtöbbünk szervezete vagy teljesen leáll, de bizonyos mértékig szinte biztosan visszafogja ennek az enzimnek a termelését – ezért alakulhat ki laktóz intolerancia.
Kinek ajánljuk?
Neked, ha:
- laktózérzékeny vagy
- emésztési panaszaid vannak, vagy gyakran tapasztalsz emésztési kellemetlenségeket
- úgy ítéled meg, hogy az étrended nem tartalmaz elegendő rostot
vagy egyszerűen csak kipróbálnál valami újat amit a táplálékkiegészítők világa nyújthat számodra!
Hogyan fogyaszd?
A termékből fogyassz 2x2 kapszulát a 2 legkiadósabb étkezésed előtt, vagy 2 kapszulát bármikor, ha magas laktóztartalmú étkezés előtt állsz.
Ha a táplálékkiegészítőd szeretnéd tovább javítani hozzáadott rosttal és emésztőenzimekkel, a kapszulák tartalmát azokat szétszedve add hozzá a shake-hez!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.