Az emésztőenzimeket tartalmazó vegán kapszulák étkezések előtt, elegendő folyadékkal lenyelve elősegítik a megfelelő emésztést, ezáltal a bélrendszerben kevesebb toxikus anyag keletkezik. Csökkennek az emésztési panaszok, a tápanyagok felszívódása és hasznosulása pedig javul. A növényi eredetű enzimek sokkal előnyösebbek, mint az állati enzimek, mert sokkal gyorsabban aktiválódnak. Már a bevétel után megkezdik a munkájukat, akkor, amikor az élelem a gyomor felső részében van.
Felhasználási javaslat: Vegyen be 1 kapszulát naponta 1-2 alkalommal étkezés előtt vagy közben.
Egyes enzimek csökkent mennyiségben vagy csökkent aktivitással termelődhetnek szervezetünkben, aminek eredményeként a felvett táplálék emésztése során problémák léphetnek fel.
Táplálékaink különböző összetevőinek hatékony lebontása érdekében, a különböző lebontó enzimekből álló keverék elősegíti, hogy a fő komponensek minden esetben emésztésre kerülhessenek. Így az esetleges emésztési zavarok kiküszöbölhetőek lesznek. Bármit is eszünk, a tápanyagok három alapvető összetevőből: fehérjéből (protein), zsírból és szénhidrátból állnak.
Az emésztőenzimek kisebb alkotórészekre bontják le a proteineket, szénhidrátokat és zsírokat. A lebontó enzimeket elsődlegesen a szervezet állítja elő (nyálmirigyek, gyomor, hasnyálmirigy, vékonybél, máj-epe rendszer). A tápcsatornában lévő baktériumok is nagyon sok enzimet termelnek, bizonyos tápanyagokat csak ezek képesek megemészteni. Ezen kívül a természetes állapotú, nem hőkezelt vagy más úton roncsolt élelmiszerek is tartalmaznak különféle lebontó enzimeket. Mindezek együttesen végzik el a bevitt tápanyagok lebontását és segítik azok felszívódását.
A proteázok (vagy peptidázok) fehérjebontó enzimek. Minden élő sejt számára létfontosságúak, ezért a növényekben éppúgy megtalálhatók, mint az állati szervezetekben. A rosszul megemésztett proteinek bomlásnak indulnak és emésztési zavarokat, esetleg toxikus anyagok felhalmozódását okozzák.
A növényi proteázok közül a legismertebb a papaya gyümölcséből nyerhető papain, valamint a hasonló hatású – ananászból származó – bromelain. Bromelain az ananász szárában található fehérjebontó enzim. Segíthet a begyulladt izmok és ízületek kezelésekor, csökkentheti az ízületi fájdalmat. Mindkét enzim elősegíti az emésztést, különösen a fehérjéét. Preventív jelentőségűek kardiovaszkuláris megbetegedésekben, csökkentik a trombózis kialakulásának kockázatát, az optimális fehérjelebontás által pedig, a haj, bőr, köröm állapotát is pozitívan befolyásolják.
A lipázok a zsírok lebontásáért felelős enzimek, kimutatták, hogy a túlsúlyos embereknek nincs elég lipázenzime. A lipázhiány összefüggésbe hozható a zsíranyagcserével, a kövérséggel, a magas koleszterinszinttel, emiatt a zsír nem kerül előemésztett állapotba a gyomor felső részében.
Az amiláz megtalálható a növényekben és az állatokban egyaránt, valamint a nyálban és a vékonybélben lévő hasnyálmirigy-váladékban. Lebontja a keményítőket, valamint a keményítőből és összetett cukrokból glükózt formál. A rosszul megemésztett szénhidrátok/keményítők erjedésnek indulnak a szervezetben, gázokat termelnek, és számos kellemetlen tünetet okoznak.
A celluláz nevű enzim megsemmisíti a cellulózt (a zöldségfélékben és más növényekben található rostokat). A testünk nem termel cellulázt. (A szintetikus rostoknak köszönhetően, amelyekből nap mint nap fogyasztunk, sokszor komoly egészségügyi problémák alakulnak ki.) Az emésztetlen cellulóz viaszszerű bevonatot képez a vékonybél belső falán; ez betegségek kialakulását eredményezheti.
A legszélesebb körben ismert enzim a laktáz, ez végzi el a tejcukor-laktóz felbontását. Ha a szervezet nem termel laktázt, akkor nem semmisül meg a tejben lévő laktóz, ez pedig emésztési problémákat eredményezhet.
A nyers tápanyagok, pl. gyümölcsök és zöldségek kitűnő enzimforrások, azonban ezek az enzimek megsemmisülnek a táplálék feldolgozása, főzése vagy tartósítása során. Az enzim kiegészítők pótolják a főzés során tönkrement és ezért hatástalan enzimeket.

Egyéb összetevők: Mikrokristályos cellulóz, hipromellóz (cellulózkapszula), kalcium-laurát és szilícium-dioxid.Szulfitot tartalmaz.
Nem tartalmaz: búza, glutén, szója, tej, tojás, hal, kagyló, dió
Figyelem: Csak felnőttek számára! Forduljon orvoshoz, ha terhes / szoptat, gyógyszert szed, vagy valamilyen betegsége van.
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék gyermekek elől, gondosan elzárva tartandó!
Felhívás: Az étrendkiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.