Felhasználása: Mivel nem ízesített, alkalmas sós ételek és édes desszertek elkészítésére is, használhatod pl. túró helyett. Felhasználás előtt érdemes kipréselni belőle a felesleges vizet. A tofut két vágódeszka közé papírtörlőre helyezve, nehezebb serpenyővel vagy fazékkal kb.20-30 percig préseljük, így jó sűrű lesz, elkészítése után keményebb állagú. Szárítás után kockázzuk fel és már készíthetjük is a finomságot. Ne olaj alapú pácokat készítsünk tofu ízesítésére, hanem inkább savas bázisúakat: szójaszósz, citromlé, almaecet.
A tofu egyik kiemelkedő érdeme a magas fehérjetartalma. Tartalmaz nátriumot, foszfort, vasat, kálciumot, gazdag B1 és B2 vitaminban. Jó hatással van a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, az anyagcserére. A termék fontos rostokat, vitaminokat, omega-3 zsírsavakat és további 20 aminosavat tartalmaz.