RECEPT: GRILLEZETT TOFU SALÁTAÁGYON LILAHAGYMA CHUTNEY-VAL
Amilyen mutatós és elegáns ez az étel, olyan gyorsan elkészül. A Kanálka hagymalekvárral a tofu nagyon passzol, így aztán jó választás lehet akár egy romantikus vacsorához, akár egy rohanós napon ebédre. Igazi jolly joker húsmentes recept érkezik tehát, figyelem, figyelem!
Hozzávalók 2 főre
1 tömb natúr tofu
só ízlés szerint
szójaszósz és olaj
pirított tökmag tálaláshoz
1 csomag konyhakész madársaláta
1 szál zöldhagyma felkarikázva
3 marék málna (szezonban friss, szezonon kívül lehet mirelit is)
2 evőkanál balzsamecet vagy málnaecet
½ üveg Kanálka lilahagyma chutney
Elkészítés
A tofut a kívánt méretre és formára szeleteljük, majd egy edénybe tesszük, megsózzuk, leöntjük kevés olajjal és szójaszósszal, és amíg elkészítjük a salátát, pihentetjük kicsit. A salátához az összes hozzávalót tálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel, és kész. A tofuk mindkét oldalát csíkosra sütjük egy grillserpenyőben, tányérra tesszük, megszórjuk a pirított tökmaggal, mellé halmozzuk a salátát és a lilahagyma chutney-t, és már ehetünk is. Jó étvágyat!
Forrás: kanalkakremek.hu