Raktárról, azonnal szállítunk! A hétköznap 11 óráig leadott rendeléseket a GLS másnap kiszállítja. A FoxPost csomagautomatára történő szállítás 12.990 Ft felett ingyenes!  Szállítási információk

Hikari Miso paszta fehér 400 g
Hikari Miso paszta fehér 400 g
1 590 Ft

Hikari Miso paszta fehér 400 g

Hikari Miso paszta fehér 400 g
Hikari Miso paszta fehér 400 g
Hikari Miso paszta fehér 400 g

A miso a japán konyhában használt tradicionális ízesítő, fermentált szójabab paszta. Egy olyan kiegészítőről van szó, amitől nemcsak jobb, de egészségesebb is lesz minden. Levesek, pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használják. Különleges, intenzív kombinációját adja az ízeknek, megtapasztalhatod általa az ötödik alapízt: az umamit, mely igazán kellemes finom érzetet nyújt és sokáig megmarad a szájban. Az ételkészítés végén ajánlott csak hozzátenni, a már nem forró ételbe, illetve kevesebb sót használni sós-édes-savanykás íze miatt.

Minőségét megőrzi
2022.05.24.
Speciális Diéta, Étrend
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott cukortól mentes, vegán
Készleten
1 590 Ft
Egységár: 3,98 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

A Miso különböző színárnyalatokban kapható. A színek az erjedtség fokáról árulkodnak: a világosabb rövidebb ideig fermentálódott, így kevésbé erős ízű, a sötétebbet tovább erjesztették, így sokkal intenzívebb aromája van. A legerősebb miso pasztákat tölgyfahordókban, éveken át érlelik.

Mivel a szójababnak nagyon magas a a fehérjetartalma, amely az erjesztéssel rengeteg probiotikummal gazdagodik, egy elképesztően egészséges kiegészítő ez, amellett, hogy óvatosan alkalmazva csodálatos ízfokozó. Mivel baktériumai hasznosak, sosem szabad hőkezelni: a tűzről már levett fogáshoz érdemes keverni langyosan vagy salátákhoz, szószokhoz adni hidegen. 

A miso paszta rendelkezik a szója minden előnyével. Magas a fehérjetartalma, B12 vitamin és más szójában előforduló vitaminok is megtalálhatók benne. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyet a szervezetünk nem képes szintetizálni, illetve a B-komplex vitaminokat, melyek elengedhetetlenek a sejtek anyagcseréjéhez. Immunrendszer erősítő hatása van. Jó hatással van az emésztésre, segíthet a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában.
Ezenkívül magas a kalcium-, magnézium- és vastartalma, A-vitaminban gazdag, természetes antioxidáns.
Magas nátriumtartalma miatt erőteljes a vízmegkötő hatása, ezért módjával érdemes csak fogyasztani a pasztát, vagy levesként, vízben feloldva.


Összetevők: víz,szójabab, rizs, só, alkohol (E1510)

Származási hely: Hollandia

Hűvös, fényvédett helyen tárolandó!

TÁPÉRTÉK ADATOK 100 g-ban
Energia 836 kJ/199 kcal
Zsír 6,2 g
melyből telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát 22 g
melyből cukrok 10 g
Fehérje 11 g
Rost 4,9 g
11,6 g


RECEPT:

Gyógyító miso leves (vegán)
(Recept inspiráció: Oh Dear Drea)

Hozzávalók:
– 1 db közepes póréhagyma, felkarikázva
– 1 db közepes cukkini, felkockázva
– 2 db közepes répa, felszeletelve
– 300 g tofu, felesleges víz kipréselve belőle és 1*1 cm-es kockákra vágva
– 150 g rizstészta
– 1 nagy marék spenót
– 1 kis marék szárított alga, csíkokra vágva (opcionális, plusz jó ízt ad a levesnek; ha nincs, kihagyható)
– 5-8 evőkanál miso (ízlés kérdése, hogy mennyire legyen intenzív ízű a leves)
– 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér (én legközelebb 2 evőkanállal tennék bele… ízlés kérdése, próbáljátok ki nektek, mennyivel ízlik)
– 6-8 bögre zöldség alaplé vagy víz
– 3 evőkanál kókuszolaj
– csipet só

Egy közepes lábasban kókuszolajon dinszteljük meg a póréhagymát közepes láng felett. Adjuk hozzá a répát és főzzük 5 percig, majd jöhet a cukkini, újabb 5 perc főzés és ízesíthetjük is a levest a csipet sóval és a frissen reszelt gyömbérrel. Öntsük hozzá az alaplevet (vagy vizet) és forraljuk fel.

Közben egy másik lábasban forraljunk vizet a tésztának és a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzzük meg, majd szűrjük le. Én meglocsoltam egy kevés pirított szezámolajjal, ez isteni plusz ízt ad a tésztának és nem ragad össze tálalásig.

Ha a leves felforrt, adjuk hozzá a tofut, a spenótot és az algát, főzzük még 2-3 percig. Zárjuk el alatta a gázt és adjuk hozzá a misot. Jól keverjük el, hogy a miso feloldódjon a levesben.

Tegyünk a tálkákba a megfőtt tésztából és erre szedjük rá a forró levest! Azonnal fogyasszuk!

Forrás: https://www.zizikalandjai.com/2015/09/gyogyito-miso-leves-vegan.html


Adatok
Márka
Hikari
Termékek
miso
Kiszerelés
400 g
Tömeg
425 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Kiegészítő termékek