A csicseriborsó Mezopotámia ősi kincse, előszeretettel fogyasztották már az ókorban is, de nemcsak íze, hanem egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt is. Élelmi rostokban és fehérjében gazdag, könnyen emészthető, elősegíti a normál bélműködést és hosszantartó teltségérzetet biztosít.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így tökéletes energiaforrás. Bővelkedik A-, B1-, B6-, C-, K-vitaminokban, cinkben, káliumban, kalciumban, folsavban és magnéziumban, de tartalmaz mangánt és szelént is. Vastartalma miatt kifejezetten ajánlott fogyasztása menstruációs időszakban, kismamáknak, növésben lévő gyermekeknek és vérszegényeknek vaspótlás céljából. Rendszeres fogyasztásával javítja az általános közérzetet, csökkenti a koleszterinszintet, a szív- és érredszeri megbetegedések kialakulásának esélyét.
GI: Alacsony glikémiás indexe miatt IR és cukorbetegség esetén is ajánlott.
Igazán sokodalúan felhasználható: kencék, pástétomok, levesek, köretek, egytálételek készítéséhez, húspótlóként akár fasírtokhoz is. Jól ízesíthető az indiai konyhára jellemező fűszerekkel: római kömény, garam masala, fahéj, koriander, curry, gyömbér, menta, fokhagyma, pirospaprika, chili.
Felhasználása: Felhasználható kencék, pástétomok, levesek, köretek, egytálételek készítéséhez, húspótlóként akár fasírtokhoz is. Jól ízesíthető az indiai konyhára jellemező fűszerekkel: római kömény, garam masala, fahéj, koriander, curry, gyömbér, menta, fokhagyma, pirospaprika, chili.
Tipp: A konzerv levét felhasználhatod sütemények készítésénél "tojáshabként", tökéletes hab verhető belőle.
Összetevők: csicseriborsó, víz, só, antioxidáns: aszkorbinsav
Töltő tömeg: 240g
Származási hely: Olaszország
Energia:
|
507 kJ / 121 kcal
|
Zsír:
|
2,5 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
0,3 g
|
Szénhidrát:
|
14 g
|
- amelyből cukor:
|
<0,5 g
|
Fehérje:
|
7,2 g
|
Só:
|
0,6 g
|