A fafül gombának fontos szerepet tulajdonítanak az immunrendszer stabilizálásában és erősítésében. Gazdag vasban, káliumban, kalciumban és magnéziumban, foszfort, szilíciumot és rengeteg B-vitamint tartalmaz.
A gomba étkezési szempontból is rendkívül értékes, mert számtalan hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Kalóriaszegény, hamar teltségérzetet kelt, nem emeli meg a vércukorszintet, így a cukorbetegek étrendjébe is könnyen beilleszthető. Rostanyagokban gazdag, segíti a vastagbél-problémák kialakulásának megelőzését, és anyagcsere-zavarok esetén is fogyasztható, különösen ajánlott köszvénytől, reumától szenvedők számára.
Elkészítési javaslat: Főzd a gombát forró vízben 80 fokon legalább 10 percig. Ezután öntsd le róla a vizet, és mosd át a gombát friss folyó víz alatt fogyasztás előtt. Ne edd nyersen!
Összetevők: 100% szárított fafül gomba
Száraz helyen tárolandó.
Származási hely: Kína
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia:
|
715 kJ / 171 kcal
|
Zsír:
|
1 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
0 g
|
Szénhidrát:
|
67 g
|
- amelyből cukor:
|
0 g
|
Fehérje:
|
9 g
|
Só:
|
0 g
|