Kollagén nagy mennyiségben bőrünkben, csontunkban és porcainkban található, azonban ahogy idősödünk mennyisége folyamatosan csökken. A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik és nem a kollagén tartalmú részekből (csont, bőr, ízületek). Pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk.
Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a GAL UC-II Porc komplex a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, megemésztődni. Változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz. Ezáltal a nyirokrendszerünkön keresztül képes befolyásolni az immunműködésünket, és így megállítani a saját porcszöveteink megtámadását, meggátolva az azok elleni antitestek termelését.
Ilyen antitestek nemcsak autoimmun ízületi betegségek esetén termelődnek (Rheumatoid arthritis). Az ízületek porcfelszínének sérülése, kopása, helytelen mozgása (súrlódás), vagy egyszerűen csak intenzívebb sport alatti igénybevétele során a porcot alkotó II-es kollagén-fehérjék egy kis része denaturálódik, azaz a szervezet számára idegen fehérjék jönnek létre. Ezek ellen kisebb-nagyobb mértékben antitest-termelés indul meg, ami által krónikus gyulladás és egyéb problémák léphetnek fel.
A fentiekből és számos vizsgálatból is következik, hogy az UC-II® minden típusú ízületi probléma esetén hatásos (nem is akármennyire), autoimmun eredetű ízületi problémák esetén pedig különösen az.
Az UC-II®-t számos klinikai vizsgálatban használták nagy sikerrel, 40 mg-os dózisban. Emellett egy Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonatot is tartalmaz. Ez részben hidrolizált (előemésztett) formában tartalmazza a II-es típusú kollagéneket, de emellett többek közt hialuronsavat, kondroitint és egyéb aminoglikánokat is tartalmaz, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris-mátrixának részeiként, így nem összehasonlíthatóak az izolált hialuronsav- és kondroitin-szulfát-alapanyagokkal. Ez az ízületek építő- és kenőanyagát biztosítja.
Organikus bambuszrügyből nyert szilíciumot is tartalmaz a termék, ahogyan C-vitamint és Curcugreen® teljes spektrumú kurkuma-kivonatot is, amelyről klinikailag bizonyított, hogy még a 95% kurkumin-tartalmú kurkuma-kivonatoknál is min. hétszer jobban hasznosul.
A CurcuGreen® 100%-osan zöld-energia felhasználásával készül (napelemek által biztosított energiával), a gyártó saját ültetvényéről származó, vegyszermentesen termesztett kurkuma-gyökereiből kivonva. Számos klinikai vizsgálat bizonyította hatását.
Fogyasztási javaslat: Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyünk be 1 db kapszulát.

Felhívás: Az étrendkiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.