Ahogy telnek az évek, egyre inkább azon igyekszünk, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát, ízületeink mozgékonyságát. Ami belsőleg jó, az tükröződik a külsőben is! Nagy mennyiségben bőrünkben, csontunkban és porcainkban található, azonban ahogy idősödünk mennyisége folyamatosan csökken. A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik és nem a kollagén tartalmú részekből (csont, bőr, ízületek). Pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. A kor előrehaladtával bőrünk megereszkedik, ízületeink rugalmassága csökken és ezzel párhuzamosan elindul a csonttömeg vesztés is, majd kialakul a csontritkulás.
E kollagén jótékony hatásai, fogyasztásának élettani előnyei nem különböznek a sertéskollagén peptidektől. A gyártó azoknak fejlesztette ki ezt a terméket, akik valamilyen oknál fogva nem fogyasztanak sertés eredetű termékeket. Fontos azonban megjegyezni, hogy a marhakollagén alapanyaga kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik.
MIÉRT AJÁNLJUK A GAL KOLLAGÉN PEPTID FOGYASZTÁSÁT?
- A kollagén peptid egy bioaktív fehérje, amely nagyon jól hasznosul szervezetünkben, könnyen emészthető. Segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megtartását és az ízületek megfelelő működését, hajlékonyságát, csökkentve a vele járó fájdalmat.
- Stimulálja a csontsejtek kollagén termelődését, amely hosszabb távú alkalmazás során csontszövet képződéshez vezet
- Fokozza az alvás hatékonyságát (glicin tartalma miatt)
- Fokozza a perifériás keringést (ujjak, fejbőr)
- Jótékony hatással van a szellemi frissességre, fokozza a tanulási-, emlékező képességet
- Diétázóknak, fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mert csökkenti az étvágyat és megakadályozza a bőr megereszkedését
- Fiatalítja a bőrt, ragyogóbb külső megjelenést biztosít
- Könnyen fogyaszthatod, nem kell kapszulát lenyelned, egyszerűen csak elkevered kedvenc italodban, reggeli müzlidben
Fogyasztási javaslat: Napi 1 púpozott evőkanál (10 g) fogyasztása javasolt min. 3 hónapon keresztül a megfelelő hatás érdekében. Akár 3 evőkanál (30 g) is fogyasztható naponta, reggelihez és/vagy lefekvés előtt fogyasztva.
Bármilyen folyadékba keverhető, akár forró levesbe is. Íze könnyen elfedhető, meleg tejbe vagy kókusztejbe, turmixokba keverve, édesítve, vaníliával ízesítve fion ital készíthető belőle.
Tipp: Müzlibe/granolába keverve vagy banánnal és növényi tejhelyettesítővel összeturmixolva kiváló napindító lehet!
