MIÉRT HATÉKONY A GAL BIOCURCUMIN+ ?
Ahhoz, hogy egy termék valóban hatásos legyen, kellő mennyiségű hatóanyagra van szükség. Maga a kurkuma fűszer terápiás szempontból nem tekinthető hatékonynak, a komponensek koncentrációja csupán 1-3% körüli. A gyulladáscsökkentő hatás elérésének érdekében a kurkuminoidokra standardizált formát kell keresni és felszívódását elősegítő hatóanyagokat.
A kurkumin (sárga festékanyag) erős antioxidáns, terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.
Főbb szempontok kurkumin választáshoz, hogy biztosra mehess:
- termék összetétele, minősége, kurkuminoid tartalma legalább 95%-os legyen
- hatóanyag felszívódását elősegítő BioPerine feketebors-kivonat tartalom
- szintén a kurkumin felszívódását elősegítő gingerol hatóanyag
- gyömbér illóolaj
A GAL Bio-Curcumin+ mindezeket együtt tartalmazza a hatékonyság érdekében.
KINEK AJÁNLJUK A BIO-CURCUMIN HASZNÁLATÁT?
- ízületi gyulladások, fájdalmak kezelésére (Magyarországon a 45. év felettiek körében minden 3. személynél kimutatható térdízületi porckopás és minden 5. egyénnél csípőízület kopás.)
- epepanaszok enyhítésére
- májvédő hatás, májsejtek regenerációjára alkalmas
- veseműködésre jótékony hatással van
- emésztés elősegítésére
- koleszterin szint csökkentésére
- szervezet szintű gyulladás kezelésére (CRP-t csökkenti)
HOGYAN HASZNÁLD?
Napi 1 kapszula fogyasztása javasolt étkezés közben.
Kiegészítők használata előtt mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal!! A gyógynövények, étrendkiegészítők, vitaminok módosíthatják a kezelésben alkalmazott szerek hatását és hatékonyságát! Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Forrásirodalom
1. United States Department of Agriculture: „Sugar: World Markets and Trade” Foreign Agricultural Service, November 2013
2. The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO): Milk Production in India and the United States from 2005 to 2011; FAO-STAT. June 4, 2013. (http://faostat.fao.org)
3. V. Mohan, G. Radhika, P. Vijayalakshmi, V. Sudha: Can the diabetes/cardiovascular disease epidemic in India be explained, at least in part, by excess refined grain (rice) intake? Indian J Med Res 131, March 2010, pp 369-372
4. Bengmark, S.: Plant-derived Health-Effects of Turmeric and Curcumenoids Kuwait Medical Journal 2006, 38 (4): 267-275
5. Shiyou Li, Wei Yuan, Guangrui Deng, Ping Wang, Peiying Yang, Bharat B. Aggarwal: Chemical Composition and Product Quality Control of Turmeric (Curcuma longa L.) Pharmaceutical Crops, 2011, 2, 28-54
6. Srinivas L, Shalini VK, ShylajaM. Turmerin: a water soluble antioxidant peptide from turmeric [Curcuma Longa]. Archem Biochem Biophys. 1992 Feb 1; 292 (2): 617-23.
7. http://examine.com/supplements/Curcumin/
8. Reji Kizhakkedath: Clinical evaluation of a formulation containing Curcuma longa and Boswellia serrata extracts in the management of knee osteoarthritis. Molecular Medicine Reports, DOI: 10.3892/mmr.2013.1661
9. Chandran B, Goel A. A Randomized, Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Curcumin in Patients with Active Rheumatoid Arthritis. Phytother Res. March 9, 2012 doi: 10.1002/ptr.4639
10. Antony B, Kizhakedath R, Benny M, Kuruvilla BT. Clinical Evaluation of a herbal product (Rhulief™) in the management of knee osteoarthritis. Abstract 316. Osteoarthritis Cartilage. 2011;19(S1):S145-S146.
11. Baum L et al. Six-Month Randomized Placebo-Controlled, Double-Blind, Pilot Clinical Trial of Curcumin in Patients with Alzheimer’s Disease. Journal of Clinical Psychopharmacology. Vol 28, Number 1, Feb 2008 pg 110-114
12. Belcaro et al: Efficacy and safety of Meriva®, a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Altern Med Rev. 2010 Dec;15(4):337-44.
13. Garcea et al: Consumption of the putative chemopreventive agent curcumin by cancer patients: assessment of curcumin levels in the colorectum and their pharmacodynamic consequences. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2005 Jan;14(1):120-5.
14. Preetha Anand, Ajaikumar B. Kunnumakkara, Robert A. Newman, and Bharat B. Aggarwal: Bioavailability of Curcumin: Problems and Promises Mol. Pharmaceutics, 2007, 4 (6), 807-818• DOI: 10.1021/mp700113r
15. Shaiju et al: Pharmacokinetics of Curcumin Conjugate Metabolites in Healthy Human Subjects Cancer Epidemiol Biomarkers Prev June 2008 17; 1411
16. Singh et al: Piperine : A Bioenhancer International Journal of Pharmacy Research and Technology 2011 1(1) 01-05
17. Unibar Corporation: CurQnetic™ Bioavailability Studies (http://unibarcorp.com/research)
18. Khajuria és et al (2003) In-house study for a patent work