A teff különleges, apró szemű, mogyoró ízű afrikai gluténmentes gabonaféle, mely igen magas tápértékkel bír. Elsősorban az etióp konyha használja előszeretettel lapos kenyerük, az enjera elkészítéséhez. Teljes kiőrlésű lisztje korpában és csírában gazdag, magas rosttartalma jótékony hatással van az emésztőrendszerre, segíti a bélrendszer megfelelő működését. Lassan emeli meg a vércukor szintet, ezért hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Esszenciális aminosavak közül nyolcat tartalmaz, mely igen ritka a gabonafélékben. Kiemelkedő kalciumtartalma, ásványi anyagok közül jó forrása a vasnak, foszfornak, magnéziumnak és cinknek is. B- vitaminjai fontosak a szervezet energia ellátásában.
Felhasználható kenyerek, palacsinták, lepények, péksütemények alapanyagaként. Érdemes más lisztkeverékekkel vegyíteni, hogy tésztája megfelelően formázható, nyújtható legyen.
Allergének: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.