Gazdag A-, B1-, B2-, D-, E- és F-vitaminban, valamint jelentős mennyiségű kalcium, kálium, magnézium, cink, réz, szelén és nátrium is található benne.
Magas arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, melyek számos betegség kialakulását megakadályozhatják: csökkentik a szervezet gyulladásos folyamatait, szabályozzák a vérnyomást és erősítik az immunrendszert. A-vitamin, zeaxantin és lutein tartalma miatt a szem barátja is, de kiváló prosztataproblémák, felfázás, húgyúti fertőzések esetén, valamint csökkenti a menopauzával járó hőhullámokat, fejfájást is.
Intenzív, diós aromájának köszönhetően kiváló szendvicskrémekhez, levesekhez, szószokhoz, salátaöntetekhez és tészták ízesítéséhez. Az elkészült ételre locsolva tálaljuk, de igazán különlegessé varázsolhatjuk desszertjeinket is pár csepp tökmagolajjal, pl. jól illik sütemények, torták édes krémeihez, vagy akár vanília fagylaltra locsolva tálaláskor.
Tárolás: Bontatlanul napfénytől védett, hűvös helyen tároljuk, felbontás után pedig tegyük hűtőszekrénybe és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk el.
Allergének: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát tartalmazhat.