Gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminokban. Ásványi anyagok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, rezet és jódot. Jótékony hatással van emésztésünkre, gyorsítja az anyagcserét, a benne található esszenciális omega-3 zsírsavak gyulladácsökkentő hatásúak és szabályozzák a vérnyomást.
A lenmag dióra emlékeztető íze nagyszerűen érvényesül tisztán, magában is vagy akár az elkészült ételre locsolva tálaláskor. Felhasználhatjuk salátákhoz, öntetekhez, nyers és párolt zöldségekhez, illetve levesekhez is. Hidegen fogyasszuk, hőnek ne tegyük ki!
Tárolás: A friss lenmagolaj érzékeny, gyorsan avasodik. Bontatlanul napfénytől védett, hűvös helyen tároljuk, felbontás után pedig tegyük hűtőszekrénybe és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk el.
Allergének: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát tartalmazhat.