A csicseriborsó Mezopotámia ősi kincse, előszeretettel fogyasztották már az ókorban is, de nemcsak íze, hanem egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt is. Élelmi rostokban és fehérjében gazdag hüvelyes növény, könnyen emészthető, elősegíti a normál bélműködést, hosszantartó teltségérzetet biztosít.
Igazán sokodalúan felhasználható: kencék, pástétomok, levesek, köretek, egytálételek készítéséhez, húspótlóként akár fasírtokhoz is. Jól ízesíthető az indiai konyhára jellemező fűszerekkel: római kömény, garam masala, fahéj, koriander, curry, gyömbér, menta, fokhagyma, pirospaprika, chili.
Felhasználása: Elkészítés előtt 10-12 órára be kell áztani, jól átmosni. Az előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Tipp: A csicseriborsó főzőlevét felhasználhatod sütemények készítésénél "tojáshabként", a léből tökéletes hab verhető.