Éden Prémium Feketebab 250 g

A feketebab kiváló táplálékforrás lehet a mindennapokban. Magas fehérjetartalma révén beilleszthető vegán életmódba, sportolóknak kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása, illetve különböző diéták alapanyagaként is.

Minőségét megőrzi
2021.09.02.
Speciális Diéta, Étrend
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, vegán
Készlethiány
439 Ft
Egységár: 1,76 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 4 Ft
Részletek

Magas rosttartalma révén segítheti az emésztést (megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett). Mivel lassú felszívódású szénhidrát, hosszan tartó teltségérzetet okoz, így fogyaszthatják cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők (IR), valamit alkalmas lehet különböző diétás étkezésekhez.

Felhasználása: Köretek, főételek, krémek, humusz, édességek, saláták elkészítéséhez alkamas. Felhasználása előtt érdemes egy éjszakára vagy akár 12 órára vízbe áztatni, majd folyóvíz alatt alaposan átöblíteni és így megfőzni. Főzés közben elveszíti fekete színét és gyönyörű padlizsánlila lesz.

Feketebab brownie recept

  • 250 g Eden Premium feketebab 
  • 150 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 170 g Eden Premium eritvia
  • 20 g Eden Premium bio kakaópor
  • 1 evőkanál rumaroma, pár csepp karamell aroma
  • pár csepp citromlé
  • 200 g cukormentes mandulaital 
  • 50 g darált dió
  • 50 g mindenmentes margarin (Liga)

A tetejére:

  • 80 g mindenmentes étcsokoládé 
  • 20 g kókuszkrém 
  • 5 g darált dió
  • 5 g Eden Premium kakaóbab töret
  • 1 g liofilizált (fagyasztva szárított) tőzegáfonya

Elkészítés:

Főzzük meg az előző nap beáztatott feketebabot és öblítsük át alaposan. Turmixoljuk krémesre a mandula itallal, a kakaóporral, a citromlével, az aromákkal és az eritviával. Öntsük ki egy tálba és keverjük hozzá a diót és az olvasztott margarint. A lisztet keverjük össze egy külön tálban a sütőporral és adjuk a masszához, majd dolgozzuk össze alaposan. Sűrű állgú lesz. Kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformába (én 24x24 cm-eset használtam), egyengessük el és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amikor kihűlt olvasszuk össze vízgőz felett a csokoládét a kókuszkrémmel és kenjük egyenletesen a tetejére, majd szórjuk meg darált dióval, kakaóbab törettel és liofilizált tőzegáfonyával. Amint megkötött a csoki (ha ki tudjátok várni) vágjuk 9 darab egyforma szeletre.

 

Recept és kép forrása: Gyovai Orsolya, Éden Prémium 


 

Összetevők: feketebab. Származási hely: Argentína

TÁPÉRTÉK ADATOK 100 g termékben
Energia 1174 kJ/338 kcal
Zsír 0,9 g
-melyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 63 g
-melyből cukrok 6 g
Rost 16 g
Fehérje 21 g
0,01 g

 

Adatok
Márka
Éden Prémium
Termékek
gabonafélék darák köretek
Kiszerelés
250 g
Tömeg
256 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Kiegészítő termékek