Elkészítési javaslat: 300 g forró vízben keverjünk el 2-3 g Himalája sót és 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítőt, majd öntsük rá 100 g borsófehérje granulátumra, fedjük le és hagyjuk állni 5 percig. Keverjük az ételbe utolsó lépésként és csak melegítsük össze pár perc alatt, ne főzzük tovább.
RECEPT: Bolognai házi tésztával
A raguhoz:
- 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum darált hús helyett
- 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
- 200 g meleg/forró víz
- 1 üveg Eden Premium paradicsomszósz bazsalikomos (350 g)
- 1 kisebb répa (tisztítva 53 g)
- 1 szál szárzeller (50 g)
- 1 kisebb padlizsán (hámozva 160 g) szalonna helyett
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 70 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 8 g)
- 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
- 30 g kókuszjoghurt
- 30 g sűrű, zsíros kókusztej (konzerves Aldis) tejszín helyett
- Himalája só, feketebors, füst aroma ízlés szerint
- 1-2 dl víz vagy száraz vörösbor
A tésztához:
Elkészítés:
Keverjük össze a sómentes ételízesítőt pici sóval és a forró vízzel, majd öntsük a granulátumra és fedjük le 5 percre. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát pirítsuk meg kókuszolajon, majd tegyük hozzá a reszelt répát (én nagylyukún reszeltem) és az apróra vágott padlizsánt és szárzellert is. Lassú tűzön pároljuk össze őket, majd öntsük fel paradicsomszósszal, vízzel (vagy vörösborral), fűszerezzük, keverjük hozzá a kókuszjoghurtot és a kókusztejet is. Fedő alatt rotyogtassuk tovább egy ideig, majd utolsó lépésként keverjük hozzá a granulátumot is és melegítsük össze, nem kell tovább főzni.
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 5 percig, majd száraz felületen (ha úgy jobban tetszik alálisztezhettek, de nélküle is profi lesz) felületen nyújtsuk vékonyra és vágjuk hosszú csíkokra. Lobogó vízben főzzük készre körülbelül 2 perc alatt, majd öblítsük át folyóvíz alatt.
Recept: Gyovai Orsolya, Éden Prémium