Regisztrálj és gyűjts Te is VitalPontokat a kedvezőbb árakért >> KEDVEZMÉNYEK  Készleten lévő termékeink azonnal szállíthatók, akár másnapra is!   Szállítási információk

Doctor's Best Betaine HCl 650 mg 120 db

Betain Hidrokolorid Pepszinnel és sárga tárniccsal, melyek hatóanyagai támogatják az emésztés funkcióját. A gyomorsav alacsony szintje lelassíthatja az emésztést és a tápanyagok felszívódását, valamint számos mellékhatást okozhat, pl. gyomorégést, gyomorfájást és savas refluxot. A Betain-HCl megoldást nyújthat az elégtelen gyomorsav termelődésre, a pepszin pedig a fehérjék emésztését támogatja.

Minőségét megőrzi
2023.09.30.
Várh. szállítás
2023.02.08
Életmód
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes
OGYÉI szám
16507/2015
Készlethiány
7 990 Ft
Egységár: 67 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 240 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még neked
Részletek

A kutatások azt mutatják, hogy a gyomorsav termélésének a hatékonysága változhat a korral. Ugyanakkor a jó emésztés a megfelelő gyomorműködés nélkül lehetetlen. A betain hidroklorid támogathatja a gyomor emésztő képességét. A pepszin ahhoz szükséges, hogy a fehérjét emészteni tudjuk, és ebben a gyomorsavval együtt működve képes megfelelően hatni. A sárga tárnics egy olyan gyógynövény, ami javítja az emésztési kapacitást, optimalizálja az emésztőrendszert, és ösztönzi a szervezet emésztő enzim termelését.

Számos nélkülözhetetlen ásvány (kalcium, magnézium, bór, vas, foszfor, cink) megfelelő felszívódásához létfontosságú a gyomor savas közege. Elégtelen savtermelés mellett csökken a B12-vitamin felszívódásához szükséges intrinsic faktor termelése is. A savhiányos, rosszul emésztő gyomorból erjedéses-rothadásos tartalom kerül a vékonybelekbe, aminek következménye tartós irritáció, gyulladás, a bélfal áteresztővé válása.

Napi adag: 1 kapszula fogyasztása étkezésenként, azaz maximum 3 kapszula bevétele.


 

Betain HCI és Pepsin

A betain HCl a sósav egy formája étrend-kiegészítőként való használata segíti a gyomor saját sósav képződését. Míg az alkalmi emésztési zavar eredményezheti az irritáló savas érzést a nyelőcsőben, addig ennek az irritáció oka jellemzően az, hogy az optimálisnál kevesebb a gyomorsav termelés.

Gyomorsavat a parietális sejtek termelik ennek funkciója, hogy lebontsák az élelmiszert kisebb alkotórészekké. Ezek az összetevők a gyomorból a vékonybélbe mozognak, ahol azokat tovább bontják az emésztőenzimek a vékonybél felső részén. Az egyes tápanyagok (fehérjék, zsírok és szénhidrátok) ezután tudnak felszívódni. Az optimális gyomorsav termelődés csökkentheti a további emésztési folyamat terheit.

Az ideális gyomorsav termelődés elengedhetetlen az egészséges baktériumok egyensúlyának megőrzése érdekében a beleinkben. Először is, a megfelelő mennyiségű savtermelés a gyomorban önmagában is egy védőgát, hogy a gyomor fala biztonságos maradjon. Másodsorban, a nem megfelelő szintű gyomorsav növelné a fennmaradó élelmiszer mennyiségét, ami egyenlőtlenséget okozhatna a normál baktériumflóra növekedésében.

Az egészséges baktérium flóra kulcsfontosságú a megfelelő emésztéshez és az általános egészségi állapothoz.

A kutatások azt igazolták, hogy a szervezet gyomorsav termelési kapacitása a korral előrehaladva csökken. Sőt, a stressz és egyéb környezeti tényezők is befolyásolhatják a megfelelő gyomorsav termelődését. Alkalmi gyomorégés, puffadás, böfögés, rossz közérzet, és a "savas gyomor" elnevezés gyakran ebből ered. Az étel amit eszünk belép a gyomorba a nyelőcsövön keresztül.  A nyelőcső és a gyomor találkozásánál egy fiziológiás szűkület létezik, amely alsó nyelőcső záróizomként ismert  (lower esophageal sphincter -LES), (vagy cardia). Amikor élelmiszer kerül a gyomorba a LES általában szűkül, hogy megakadályozza a gyomorsav visszacsorgását. A záróizom működésének fő kiváltója az elegendő gyomorsav jelenléte. Ha elegendő gyomorsav termelődik, akkor a LES bezárul. 

Egy friss tanulmány felmérte, hogy mi az oka a B-12 vitamin hiány gyakori előfordulásának idős betegeknél. A kutatók 200 személyt vizsgálva arra jutottak, hogy 60-70% -uk nem fér hozzá élelmiszerekből megfelelő mértékű B-12 vitaminhoz. Az étrendi B12 vitamint  általában az állati fehérjék tartalmazzák, melyeket nem tudtak lebontani a csökkent mennyiségű gyomorsav miatt. A fehérjéket a gyomorsav és pepszin bontja le a gyomorban. Optimális gyomorsav termelés segíti a B-12 vitamin felszabadulását és felszívódását. A megfelelő felszívódást számtalan más tápanyag is befolyásolhatja amihez fontos a megfelelő gyomorsav és a pepszin szint.

Tárnicsgyökér

A Gentian egy olyan gyógynövény, ami Európában és Ázsiában is előfordul a természetben. Már az ókori rómaiak és  görögök is használták széles körben az emésztés támogatására, illetve az indiai ayurvédikus rendszerben is alkalmazzák, amihez a gyógynövény keserű alkotórészét használják fel. A sárga tárnics, mint keserű tonik emésztést serkentő, mivel képes támogatni az emésztő enzimek képződését.

A német FDA – Commision E "Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte" jóváhagyta a tárnics emésztést támogató funkcióját.

Irodalom:

  1. Wright J, Lenard L. Why stomach acid is good for you: natural relief from heartburn, indigestions, reflux & GERD. Lanham, MD: M. Evans & Co.; 2001
  2. Andres E, Loukili NH, Noel E, others. CMAJ 2004;171:251-9.
  3. Blumenthal M, Ed. Herbal Medicine: Expanded Commission E Monographs. Newton, MA: Integrative Medicine Communications; 2000.


Mit tehetsz a kellő gyomorsav-termelés érdekében?

  • Egyél lassabban, szánj időt a minőségi étkezésre és fókuszálj arra, amit teszel.
  • Étkezés során ne (sokat) igyál. Felhígítja a gyomorsavat, és megzavarja az emésztést. A leves sem igazán jó első fogásként.
  • Minőségi fehérje-forrásokat fogyassz, de mértékkel, hiszen nehezebben emészthetők. 
  • Nyugodtan fogyassz minőségi zsírokat, persze ezt sem kell túlzásba vinni (kacsazsír, libazsír, kókuszvaj, olívaolaj).
  • Lehetőleg ne keverd szénhidrátokkal a fehérjében gazdag főétkezést, inkább salátákkal egészítsd ki a fogást. A cukrok már a szájüregben kezdenek lebomlani-felszívódni, akadályozzák a sósav-termelést. Nem csak a desszert tartozik ide, hanem a gyümölcs és a keményítőben gazdag zöldség (burgonya, kukorica, hüvelyesek), ill. pékáru is ide értendő.
  • Preferáld a szálas, rostos, zöld leveles zöldségféléket és gyökérzöldségeket.
  • Fogyassz természetes eredetű sót, a Parajdi só kifejezetten egészséges, érdemes étkezések között is nyalogatni belőle.
  • Kisebb adagokat egyél, ne edd magad tele.
  • Próbáld ki a savanyúkáposzta levét étkezés előtt, 1 dl káposztalé bőséges gyomorsavat gerjeszt. (A káposzta-félék pajzsmirigy-betegség esetén kerülendők.)


 

Összetevők: Betain HCl, Pepszin, Gentiana lutea, zselatin, csomósodást gátló anyag: sztearinsav, magnézium-szilikát, szilícium-dioxid


A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék gyermekek elől, gondosan elzárva tartandó!


Adatok
Gyártó
Doctor's Best
Kiszerelés
120 db
Tömeg
144 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)