Kedves Vásárlóink! Szabadságon vagyunk július 01-ig (péntekig), a beérkezett rendeléseket 07.04-én (hétfőn) kezdjük feldolgozni, csomagfeladásunk is ezen a napon lesz újra. Köszönjük türelmeteket és megértéseteket! Ígérjük feltöltődve, újult erővel jövünk vissza hozzátok! :) Szép napokat kívánunk! :)   Szállítási információk

DAOsin tabletta Hisztamin intoleranciára 60 db
DAOsin tabletta Hisztamin intoleranciára 60 db
17 900 Ft
ÚJ

DAOsin tabletta Hisztamin intoleranciára 60 db

A DAOSIN® DiAminoOxidáz tartalmú speciális  – gyógyászati célra szánt  – étrendkiegészítő, mely hisztamin érzékenyeknek ajánlott hisztamin tartalmú ételek fogyasztása esetén. A készítmény kiegészíti (vagy pótolja) a szervezet saját DAO enzim termelődését, ami a felhalmozódott hisztamint hivatott lebontani.

Minőségét megőrzi
2023.10.31.
Életmód
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott cukortól mentes, cukormentes
OGYÉI szám
28704/2022
Készleten
17 900 Ft
Egységár: 298 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 358 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még neked
Részletek

A hisztamin mentes DAOSIN tabletta étkezés előtti elfogyasztásával a vékonybélben megnövekszik a DAO enzim mennyisége és a hisztamin lebontó képessége. Így meggyorsul a bélrendszerben az ingert kiváltó hisztamin lebontása.

A hisztamin az élő szövetekben jelen levő természetes anyag (biogén amin), melyet a szervezet maga is előállít, de élelmiszer természetes alkotójaként  is bekerülhet a szervezetbe. A hisztamin biológiai hírvivő anyagként sokféle funkciót tölt be. Idegrendszeri átvivőként többek között szabályozza az alvás-ébrenlét ritmust, az étvágyat, továbbá a tanulási képességet és a gondolkodási teljesítményt is.

Hogyan alkalmazzuk a DAOsin tablettát?

Egy tabletta vízzel bevéve, 15 perccel a hisztamin tartalmú étel elfogyasztása előtt. Az ajánlott maximális napi fogyasztási mennyiség 3 tabletta (napi három hisztamin tartalmú étkezésnek megfelelően, vagyis 3x1).

Ellenjavallat: terhesség, szoptatás, szívkoszorúér-betegség, instabil hipertónia, súlyos asztma! Fogyasztása gyermekeknek nem javasolt!

 


 

Mi a DAOsin® fő összetevője?

Hisztaminmentes fehérjekivonatot tartalmaz (mely természetes DiAminoOxidáz tartalmú)

Egyéb összetevők: tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz, maltodextrin, savanyúság szabályozó nátrium-foszfát, emulgeátor: keresztkötött karboximetilcellulóz, bevonóanyag: sellak, sertésvese fehérjekivonat, tapadásgátló szilícium-dioxid, bevonóanyag hidroxipropilmetil-cellulóz, savanyúságszabályozó kalcium-karbonát, tapadásgátló magnéziumsó élelmi zsírsavakból, növényi zsír (keményített kókuszzsír), stabilizátor polidextróz, tapadásgátló talkum

Összetevő 1 tablettában* 3 tablettában**
Fehérjekivonat sertésveséből 4,2mg 12,6mg
ebből DiAminoOxidáz 0,3mg (36.000 HDU) 0,9mg

* egy hisztamintartalmú étkezésnek felel meg
**három hisztamintartalmú étkezésnek felel meg

Figyelmeztetés

Az alkohol és egyes gyógyszerek jelentősen gátolhatják a DAO-enzim aktivitását.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Kisgyermekek elől elzárva tartandó.

Tárolás

Fénytől védve, száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Az alumíniumtasak felbontása után hűvös helyen tárolandó. Az alumínium felbontása után hűtés nélkül legalább 3 hónapig megőrzi minőségét.

Származási hely: Ausztria
OGYÉI száma: 28704/2022

 


 

Hisztamin intoleranciáról

A hisztamin érzékenység egyre több embert érint Magyarországon is. Abban az esetben beszélhetünk hisztamin intoleranciáról, ha a szervezet a szokásostól eltérő módon reagál a hisztaminszint növekedésére, túlérzékenységi reakció alakul ki. 

A hisztamin lebontásáért - melyet részben szervezetünk termel, részben pedig élelmiszereink, ételeink tartalmazzák - a DAO-enzim felelős. Amennyiben a vékonybél egészséges és megfelelő a DAO-enzim termelődés, a szervezet hisztamin mennyisége visszaáll az alap szintre.

Az enzim hiányában vagy csökkent működése esetén azonban a hisztamin lebontása jelentősen lelassul és felszaporodik a vérben és a szövetekben. A hisztamin lebontását gátló, illetve hisztamin felszabadulást okozó élelmiszerek és gyógyszerek, valamint a nem friss ételek fogyasztása is okozhat panaszokat. Tünetek viszont csak jelentkeznek, amikor a hisztamin emelkedés eléri az egyéni tolerancia küszöböt – és addig tartanak, amíg a hisztaminszint újra le nem csökken az elviselhető mérték alá.  Károsodott bél, elégtelen DAO termelés esetén is csökken a hisztamin, de már nem tér vissza az eredeti értékre és további hisztamintartalmú ételek fogyasztásával fokozatosan emeli a szervezet hisztaminszintjét. Amikor ez eléri az egyéni tolerancia küszöböt, akkor megjelennek a tünetek:

  • bőrtünetek (vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés), légúti tünetek (tüsszögés, orrfolyás, nehézlégzés, köhögés),
  • emésztőrendszeri problémák (hasi görcsök, puffadás, váltakozó székrekedés vagy hasmenés, hányinger, hányás),
  • keringésrendszert érintő tünetek (heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, szédülés, migrénes fejfájás, hőhullámok),
  • hormonális problémák, menstruációs zavarok jelentkezhetnek.

Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése (egyéni tolerancia alapján), valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom folyamatos támogatása. Az ételekre adott reakció ugyanis függ az egyéni érzékenységtől, a vérben és szövetekben lévő pillanatnyi hisztamin mennyiségétől, az emésztőrendszer állapotától, a vékonybél DAO-enzim termelő képességétől, életmódunktól (stressz, mozgás hiánya), megfelelő táplálkozástól (gluténmentes, tejmentes étrend ajánlott, sok esetben vegán).

Magas hisztamintartalú ételek:

  • belsőségek, füstölt hús, kolbász, sonka
  • halkészítmények, elsősorban halkonzervek, rák, csiga, kagyló, polip
  • hosszú érlelésű „kemény” sajtok (minél hosszabb az érlelési idő, annál nagyobb a hisztamin tartalom)
  • savanyú káposzta
  • tartósított zöldségek
  • ecet és ecettartalmú ételek (pl. mustár)
  • sör
  • vörösbor (minél érettebb a bor, annál nagyobb a hisztamin tartalma)
  • pezsgő
  • csokoládé, kakaó
  • paradicsom, ketchup

A hisztamin lebontását gátló illetve hisztamin felszabadulást okozó élelmiszerek és gyógyszerek:

  • ananász
  • eper
  • papaya
  • avokádó
  • minden citrusféle gyümölcs 
  • tojásfehérje
  • kagyló
  • dió
  • gyógyszerek: diclofenac, aszpirin, indomethacin
  • jódtartalmú kontrasztanyagok
  • tartósítószerek 
  • antibiotikumok (húsban, tejben is)
  • hormonkészítmények (húsban, tejben is)

Kifejezett hisztamin intolerancia esetén 10 alatti DAO-értéket mutat a vérvizsgálat. Ekkor a vékonybél hisztamin-bontó képessége már nagymértékben károsodott (általában IBS, SIBO, Áteresztő Bél szindróma is fennáll). Ilyenkor már a legkisebb hisztamin-tartalmú ételre is nagyon gyorsan reagálhat a szervezet allergiaszerű tünetekkel, csakhogy nem egy bizonyos anyagra van reakció, mint allergia esetén, hanem több egymástól látszólag eltérő anyagra is reagál a szervezet. Ebben az esetben a szigorú diéta segít (6 hetes alacsony FODMAP), majd bélflórarendezés, jó baktériumok arányának növelése.


A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék gyermekek elől, gondosan elzárva tartandó!

Felhívás: Az étrendkiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. 


Adatok
Márka
Creams of Norway (Forgalmazó)
Kiszerelés
60 db
Tömeg
41 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)