DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x

Készleten
Raktárkészlet:
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
Minőségét megőrzi
2023.03.31.
16 900 Ft
Egységár: 282 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 169 Ft

DAO (Diamino-oxidáz) enzimet, C-vitamint és kvercetint tartalmazó étrendkiegészítő kapszula hisztamin intolerancia esetére, mely kiegészíti a szervezet saját DAO-enzim szintjét. Étkezés előtt elfogyasztva megemeli az enzim koncentrációját a vékonybélben, elősegítve ezáltal a hisztamin lebontását. 

A DAOfood Plus® kapszula fő összetevője a 7%-ban DiAmino-Oxidáz (DAO) enzimet tartalmazó fehérjekivonat, bélben oldódó bevonatú pellet formájában. Quercetin tartalmú japánakác kivonatot és C-vitamint is tartalmaz. A C-vitamin erjedést gátló, (savtartalmánál fogva) emésztést serkentő hatású, valamint hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Adagolás: Maximum Napi 3 kapszula 20 perccel étkezések előtt, kevés vízzel, egészben kell bevenni. Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott. Az alkohol és a gyógyszerek jelentősen akadályozhatják a DAO enzim hatásosságát.

 

Részletek

Hisztamin intoleranciáról

A hisztamin érzékenység egyre több embert érint Magyarországon is. Abban az esetben beszélhetünk hisztamin intoleranciáról, ha a szervezet a szokásostól eltérő módon reagál a hisztaminszint növekedésére, túlérzékenységi reakció alakul ki. 

A hisztamin lebontásáért - melyet részben szervezetünk termel, részben pedig élelmiszereink, ételeink tartalmazzák - a DAO-enzim felelős. Amennyiben a vékonybél egészséges és megfelelő a DAO-enzim termelődés, a szervezet hisztamin mennyisége visszaáll az alap szintre.

Az enzim hiányában vagy csökkent működése esetén azonban a hisztamin lebontása jelentősen lelassul és felszaporodik a vérben és a szövetekben. A hisztamin lebontását gátló, illetve hisztamin felszabadulást okozó élelmiszerek és gyógyszerek, valamint a nem friss ételek fogyasztása is okozhat panaszokat. Tünetek viszont csak jelentkeznek, amikor a hisztamin emelkedés eléri az egyéni tolerancia küszöböt – és addig tartanak, amíg a hisztaminszint újra le nem csökken az elviselhető mérték alá.  Károsodott bél, elégtelen DAO termelés esetén is csökken a hisztamin, de már nem tér vissza az eredeti értékre és további hisztamintartalmú ételek fogyasztásával fokozatosan emeli a szervezet hisztaminszintjét. Amikor ez eléri az egyéni tolerancia küszöböt, akkor megjelennek a tünetek:

  • bőrtünetek (vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés), légúti tünetek (tüsszögés, orrfolyás, nehézlégzés, köhögés),
  • emésztőrendszeri problémák (hasi görcsök, puffadás, váltakozó székrekedés vagy hasmenés, hányinger, hányás),
  • keringésrendszert érintő tünetek (heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, szédülés, migrénes fejfájás, hőhullámok),
  • hormonális problémák, menstruációs zavarok jelentkezhetnek.

Ezekre a problémákra nyújt megoldást a DAOFood Plus kapszula.

Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése (egyéni tolerancia alapján), valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom folyamatos támogatása. Az ételekre adott reakció ugyanis függ az egyéni érzékenységtől, a vérben és szövetekben lévő pillanatnyi hisztamin mennyiségétől, az emésztőrendszer állapotától, a vékonybél DAO-enzim termelő képességétől, életmódunktól (stressz, mozgás hiánya), megfelelő táplálkozástól (gluténmentes, tejmentes étrend ajánlott, sok esetben vegán).

Magas hisztamintartalú ételek:

  • belsőségek, füstölt hús, kolbász, sonka
  • halkészítmények, elsősorban halkonzervek, rák, csiga, kagyló, polip
  • hosszú érlelésű „kemény” sajtok (minél hosszabb az érlelési idő, annál nagyobb a hisztamin tartalom)
  • savanyú káposzta
  • tartósított zöldségek
  • ecet és ecettartalmú ételek (pl. mustár)
  • sör
  • vörösbor (minél érettebb a bor, annál nagyobb a hisztamin tartalma)
  • pezsgő
  • csokoládé, kakaó
  • paradicsom, ketchup

A hisztamin lebontását gátló illetve hisztamin felszabadulást okozó élelmiszerek és gyógyszerek:

  • ananász
  • eper
  • papaya
  • avokádó
  • minden citrusféle gyümölcs 
  • tojásfehérje
  • kagyló
  • dió
  • gyógyszerek: diclofenac, aszpirin, indomethacin
  • jódtartalmú kontrasztanyagok
  • tartósítószerek 
  • antibiotikumok (húsban, tejben is)
  • hormonkészítmények (húsban, tejben is)

Kifejezett hisztamin intolerancia esetén 10 alatti DAO-értéket mutat a vérvizsgálat. Ekkor a vékonybél hisztamin-bontó képessége már nagymértékben károsodott (általában IBS, SIBO, Áteresztő Bél szindróma is fennáll). Ilyenkor már a legkisebb hisztamin-tartalmú ételre is nagyon gyorsan reagálhat a szervezet allergiaszerű tünetekkel, csakhogy nem egy bizonyos anyagra van reakció, mint allergia esetén, hanem több egymástól látszólag eltérő anyagra is reagál a szervezet. Ebben az esetben a szigorú diéta segít (6 hetes alacsony FODMAP), majd bélflórarendezés, jó baktériumok arányának növelése.

 

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. 

Adatok
Speciális Diéta, Étrend
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott cukortól mentes, cukormentes
Márka
Creams of Norway (Forgalmazó)
Termékek
immunerősítő, antioxidáns, quercetin
Termék típus
hisztamin érzékenyeknek
Kiszerelés
60 db
Tömeg
76 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)
Paraméterek
Hatóanyag-tartalom
Megnevezés 1 kapszula *NRV%/1 kapszula 3 kapszula *NRV%/3 kapszula
Sertésveséből származó fehérje-kivonat 4,2 mg ** 12,6 mg **
amelyből Diamino-oxidáz enzim 0,3 mg ** 0,9 mg **
Közönséges Japánakác (Sophora Japonica L.) kivonat-amelyből kvercetin 42,1 mg

 

40 mg

** 126,3 mg

 

120 mg

**
C-Vitamin 20 mg 25% 60 mg 75%

*NRV%: a felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a.

** Az adott hatóanyagra vonatkozóan nincs meghatározva beviteli referencia érték.

1 kapszula DAO enzim tartalma: 22.000 HDU

Összetevők

Összetevők: kapszula töltet: tömegnövelőszerek: mikrokristályos cellulóz, és hidroxi-propil-cellulóz; kvercetin 95% (japánakác bimbó kivonat 30:1 víz-etanol hígitás), L-aszkorbinsav (C-vitamin); fényezőanyag: etil-cellulóz; burgonyakeményítő; stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz; sertésveséből származó fehérjekivonat 7% Diamino-oxidáz (DAO) enzim tartalommal; stabilizátorok: nátrium-alginát, olajsav, zsírsavak magnézium sói; csomósodásgátló anyag: zsírsavak, nedvesítőszer: glicerin; csomósodást gátló anyagok:  magnézium-karbonát, dikalcium-foszfát; rizskeményítő; színezék: szulfitos-ammóniás karamell), növényi kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz