Raktárról, azonnal szállítunk! A hétköznap 11 óráig leadott rendeléseket feldolgozzuk és a GLS Futárszolgálat másnap/következő munkanap kiszállítja.   Szállítási információk

DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
16 900 Ft

DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x

DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x
DAOFood Plus® kapszula Hisztamin intoleranciára 60x

DAO (Diamino-oxidáz) enzimet, C-vitamint és kvercetint tartalmazó étrendkiegészítő kapszula hisztamin intolerancia esetére, mely kiegészíti a szervezet saját DAO-enzim szintjét. Étkezés előtt elfogyasztva megemeli az enzim koncentrációját a vékonybélben, elősegítve ezáltal a hisztamin lebontását. 

Minőségét megőrzi
2023.04.30.
Életmód
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, hozzáadott cukortól mentes, cukormentes
Készleten
16 900 Ft
Egységár: 282 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 169 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még neked
Részletek

A DAOfood Plus® kapszula fő összetevője a 7%-ban DiAmino-Oxidáz (DAO) enzimet tartalmazó fehérjekivonat, bélben oldódó bevonatú pellet formájában. Quercetin tartalmú japánakác kivonatot és C-vitamint is tartalmaz. A C-vitamin erjedést gátló, (savtartalmánál fogva) emésztést serkentő hatású, valamint hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Adagolás: Maximum Napi 3 kapszula 20 perccel étkezések előtt, kevés vízzel, egészben kell bevenni. Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott. Az alkohol és a gyógyszerek jelentősen akadályozhatják a DAO enzim hatásosságát.

Hisztamin intoleranciáról

A hisztamin érzékenység egyre több embert érint Magyarországon is. Abban az esetben beszélhetünk hisztamin intoleranciáról, ha a szervezet a szokásostól eltérő módon reagál a hisztaminszint növekedésére, túlérzékenységi reakció alakul ki. 

A hisztamin lebontásáért - melyet részben szervezetünk termel, részben pedig élelmiszereink, ételeink tartalmazzák - a DAO-enzim felelős. Amennyiben a vékonybél egészséges és megfelelő a DAO-enzim termelődés, a szervezet hisztamin mennyisége visszaáll az alap szintre.

Az enzim hiányában vagy csökkent működése esetén azonban a hisztamin lebontása jelentősen lelassul és felszaporodik a vérben és a szövetekben. A hisztamin lebontását gátló, illetve hisztamin felszabadulást okozó élelmiszerek és gyógyszerek, valamint a nem friss ételek fogyasztása is okozhat panaszokat. Tünetek viszont csak jelentkeznek, amikor a hisztamin emelkedés eléri az egyéni tolerancia küszöböt – és addig tartanak, amíg a hisztaminszint újra le nem csökken az elviselhető mérték alá.  Károsodott bél, elégtelen DAO termelés esetén is csökken a hisztamin, de már nem tér vissza az eredeti értékre és további hisztamintartalmú ételek fogyasztásával fokozatosan emeli a szervezet hisztaminszintjét. Amikor ez eléri az egyéni tolerancia küszöböt, akkor megjelennek a tünetek:

  • bőrtünetek (vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés), légúti tünetek (tüsszögés, orrfolyás, nehézlégzés, köhögés),
  • emésztőrendszeri problémák (hasi görcsök, puffadás, váltakozó székrekedés vagy hasmenés, hányinger, hányás),
  • keringésrendszert érintő tünetek (heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, szédülés, migrénes fejfájás, hőhullámok),
  • hormonális problémák, menstruációs zavarok jelentkezhetnek.

Ezekre a problémákra nyújt megoldást a DAOFood Plus kapszula.

Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése (egyéni tolerancia alapján), valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom folyamatos támogatása. Az ételekre adott reakció ugyanis függ az egyéni érzékenységtől, a vérben és szövetekben lévő pillanatnyi hisztamin mennyiségétől, az emésztőrendszer állapotától, a vékonybél DAO-enzim termelő képességétől, életmódunktól (stressz, mozgás hiánya), megfelelő táplálkozástól (gluténmentes, tejmentes étrend ajánlott, sok esetben vegán).

Magas hisztamintartalú ételek:

  • belsőségek, füstölt hús, kolbász, sonka
  • halkészítmények, elsősorban halkonzervek, rák, csiga, kagyló, polip
  • hosszú érlelésű „kemény” sajtok (minél hosszabb az érlelési idő, annál nagyobb a hisztamin tartalom)
  • savanyú káposzta
  • tartósított zöldségek
  • ecet és ecettartalmú ételek (pl. mustár)
  • sör
  • vörösbor (minél érettebb a bor, annál nagyobb a hisztamin tartalma)
  • pezsgő
  • csokoládé, kakaó
  • paradicsom, ketchup

A hisztamin lebontását gátló illetve hisztamin felszabadulást okozó élelmiszerek és gyógyszerek:

  • ananász
  • eper
  • papaya
  • avokádó
  • minden citrusféle gyümölcs 
  • tojásfehérje
  • kagyló
  • dió
  • gyógyszerek: diclofenac, aszpirin, indomethacin
  • jódtartalmú kontrasztanyagok
  • tartósítószerek 
  • antibiotikumok (húsban, tejben is)
  • hormonkészítmények (húsban, tejben is)

Kifejezett hisztamin intolerancia esetén 10 alatti DAO-értéket mutat a vérvizsgálat. Ekkor a vékonybél hisztamin-bontó képessége már nagymértékben károsodott (általában IBS, SIBO, Áteresztő Bél szindróma is fennáll). Ilyenkor már a legkisebb hisztamin-tartalmú ételre is nagyon gyorsan reagálhat a szervezet allergiaszerű tünetekkel, csakhogy nem egy bizonyos anyagra van reakció, mint allergia esetén, hanem több egymástól látszólag eltérő anyagra is reagál a szervezet. Ebben az esetben a szigorú diéta segít (6 hetes alacsony FODMAP), majd bélflórarendezés, jó baktériumok arányának növelése.


Összetevők: kapszula töltet: tömegnövelőszerek: mikrokristályos cellulóz, és hidroxi-propil-cellulóz; kvercetin 95% (japánakác bimbó kivonat 30:1 víz-etanol hígitás), L-aszkorbinsav (C-vitamin); fényezőanyag: etil-cellulóz; burgonyakeményítő; stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz; sertésveséből származó fehérjekivonat 7% Diamino-oxidáz (DAO) enzim tartalommal; stabilizátorok: nátrium-alginát, olajsav, zsírsavak magnézium sói; csomósodásgátló anyag: zsírsavak, nedvesítőszer: glicerin; csomósodást gátló anyagok:  magnézium-karbonát, dikalcium-foszfát; rizskeményítő; színezék: szulfitos-ammóniás karamell), növényi kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz

 

Hatóanyag-tartalom
Megnevezés 1 kapszula *NRV%/1 kapszula 3 kapszula *NRV%/3 kapszula
Sertésveséből származó fehérje-kivonat 4,2 mg ** 12,6 mg **
amelyből Diamino-oxidáz enzim 0,3 mg ** 0,9 mg **
Közönséges Japánakác (Sophora Japonica L.) kivonat-amelyből kvercetin 42,1 mg

 

40 mg

** 126,3 mg

 

120 mg

**
C-Vitamin 20 mg 25% 60 mg 75%

*NRV%: a felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a.

** Az adott hatóanyagra vonatkozóan nincs meghatározva beviteli referencia érték.

1 kapszula DAO enzim tartalma: 22.000 HDU

 

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. 


Adatok
Márka
Creams of Norway (Forgalmazó)
Kiszerelés
60 db
Tömeg
76 g/db
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír! :)