A datolya balzsamecetet leggyakrabban a konyhában alkalmazzák ételek ízesítéséhez, valamint a szerveztre gyakorolt jótékony egészségügyi hatásai miatt fogyasztják. Gazdag káliumban, kalciumban, A-, B- és C-vitaminban, magas a vas tartalma, jól lehet kezelni vele a vashiányt.
Különleges ízvilága miatt kiváló alapanyag az ételek ízesítéséhez, jellegzetes fűszeres ízt ad az ételeknek. A barnás színű ecet egyszerre édes és savanykás ízű. Fehér és vörös húsokhoz ízesítéséhez is remek választás. Sütés során puhítja a húsokat. A húsételeken felül, saláták mellé, valamint szószok, öntetek alapanyagaként is szolgálhat.
Hosszú ideig eltartható. Minél tovább tároljuk felbontás nélkül, annál inkább előjönnek az ecet jellegzetes aromái.
Az egzotikus gasztronómiai élményen kívül, számos pozitív élettani hatást gyakorol az emberi szervezetre:
- segít a testsúlycsökkentésben,
- hozzájárul a rákos betegségek és a szívbetegségek megelőzéséhez,
- megkönnyítheti a szülést és erősíti a méhet,
- kismamáknál segíti a tejtermelést,
- enyhíti a menstruációs zavarokat,
- erősíti az immunrendszert,
- csökkenti a fáradtságérzetet,
- enyhíti a tartós köhögést,
- az érintett bőrterületre kenve segíti az égési sérülések gyógyulását és csökkenti bőrpírt.
Összetevők: 100% balzsamecet datolyával
Természetes termék hozzáadott cukor, tartósítószerek és színezékek nélkül.
Hűvös, fényvédett helyen tárolandó!
Származási hely: Irán
Tápanyagtartalom (100 ml-ben):
Energia: |
366 kJ / 87,3 kcal |
Zsír: |
0,13 g |
Szénhidrát: |
21,28 g |
- amelyből cukor: |
14,21 g |
Fehérje: |
0,62 g |
Só: |
0 g |